Fenerbahçe Alagöz Holding, EuroLeague Women’da normal sezonu üst üste 12 galibiyetle zirvede tamamladı

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women 2022-23 sezonunda lider bitirmeyi garantilediği A Grubu’ndaki 14. ve son hafta maçında Fransız ekibi Tango Bourges Basket’e konuk oldu. Palais des Sports du Prado’da oynanan mücadeleden 90-79 galip ayrılan Potanın Kraliçeleri, EuroLeague Women’da normal sezonu üst üste 12 galibiyetle zirvede tamamlayarak çeyrek finalin yolunu tuttu.

Kadın Basketbol Takımımızın EuroLeague Women çeyrek finaldeki rakibi B Grubunu dördüncü sırada tamamlayan Sopron Basket oldu.

Fenerbahçe Alagöz Holding; Olcay Çakır Turgut, Emma Meesseman, Kayla McBride, Courtney Vandersloot ve Breanna Stewart beşiyle mücadeleye başladı.

Takımımız, 6 Şubat’ta yaşadığımız ve hepimizi büyük hüzne boğan deprem felaketi nedeniyle siyah forma ile mücadele etti.

Guapo, Godin ve Steinberga’nın 9-0’lık serisiyle maça hızlı başlayan ev sahibi karşısındaki ilk saha içi isabetimiz Emma Meesseman’dan geldi. Maçta ilk beş dakika geride kalırken Fransız temsilcisi 15-6’yla skor üstünlüğünü korudu. Devamında Satou Sabally ve Breanna Stewart’la üretken bir görüntü çizen Fenerbahçemiz, farkı iki sayıya kadar düşürdü (15-13). Bu skorun ardından Kayla Alexander’la toparlanan Tango Bourges Basket, skoru 21-13’e getirdi. Rakibin bu bölümde bulduğu 6-0’lık seriye Ivana Raca’yla nokta koyan Ekibimiz Emma Meesseman’la skoru 25-19’a taşıdı. Skor avantajını koruyan rakip takım 29-21’le ilk çeyreği önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk basketini bulan Bourges Basket, farkı çift hanelere çıkardı (34-21). Rakibine Satou Sabally ve Merve Aydın’ın basketleriyle cevap veren Kadın Basketbol Takımımız, topu iyi paylaştığı bu bölümde skoru 34-28’e getirdi. Rakibin top kayıplarını da iyi değerlendiren Fenerbahçemiz çeyrekte son beş dakikanın içine girilirken farkı 2 sayıya kadar indirdi (36-34). Breanna Stewart’ın skor yükünü sırtladığı dakikalarda 36-39’luk üstünlüğü yakalayan Takımımız, Kayla McBride ve Merve Aydın’dan da aldığı skor katkısıyla soyunma odasına 43-46 önde girdi.

Breanna Stewart ve Anete Steinberga’nın karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte Olcay Çakır Turgut’u pota altında etkili kullanan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, beş sayılık bir fark yakaladı (45-50). Ev sahibinin skora denge getirme girişimlerini Kayla McBride, Emma Meesseman ve Breanna Stewart gibi önemli skorerleriyle sonuçsuz bırakan Takımımız, sayı farkını 11’e çıkardı (49-60). İlk yarının aksine daha düşük skorlu bir periyot olmasına rağmen Fenerbahçemiz, son 10 dakikaya 55-67’lik üstünlükle giren taraf oldu.

Tango Bourges Basket; Alix Duchet ve Kayla Alexander’ın basketleriyle son çeyreğe hızlı başlasa da; Kayla McBride, Courtney Vandersloot ve Emma Meesseman’la rakibe geçit vermeyen Takımımız 64-75’i buldu. Maçta son bir dakikanın içine girilirken farkı 11 sayıya (77-88) çıkaran Takımımız, parkeden 79-90 galip ayrıldı ve üst üste 12. galibiyetini aldı.

Skor dağılımımız: Stewart 18, McBride 17, Meesseman 17, Sabally 14, Vandersloot 9, Merve 5, Alperi 4, Olcay 2, Raca 2, Stokes 2.

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın çeyrek final maç programı belli oldu

Women EuroLeague’de grup lideri olarak adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın serideki maç programı belli oldu. Çeyrek final etabında Macaristan temsilcisi Sopron Basket ile eşleşen Kadın Basketbol Takımımız serinin ilk maçını 14 Mart’ta kendi evinde, ikinci maçını ise 17 Mart’ta deplasmanda oynayacak. Gerekmesi halinde serinin üçüncü maçına 22 Mart’ta Metro Enerji Salonu ev sahipliği yapacak.

Takımımızın maç programı şu şekilde:

14 Mart 2023 Salı 
Kadınlar EuroLeague Çeyrek Final serisi 1. Maç
Fenerbahçe Alagöz Holding-Sopron Basket
Metro Enerji Salonu 

17 Mart 2023 Cuma 
Kadınlar EuroLeague Çeyrek Final serisi 2. Maç
Sopron Basket- Fenerbahçe Alagöz Holding
Novomatic Arèna Sopron

(Gerekirse) 22 Mart 2023 Çarşamba
Kadınlar EuroLeague Çeyrek Final serisi 3. Maç
Fenerbahçe Alagöz Holding-Sopron Basket
Metro Enerji Salonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir