Fenerbahçe kazandı. Lider Galatasaray’la arasında altı puan fark kaldı.

Lider Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmesinden sonra Süper Lig’de statü gereği haftayı boş geçirirken, Şampiyonluk yarışındaki  ezeli rakibipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş, aldıkları galibiyetlerle lideri  yakın takibe devam ediyor.

Yazarımız Hakan Ortatepe, akıcı kalemiyle  Süper Lig’de zirve ile düşme hattındakileri ve  1. Lig’i yorumladı:

Yazarımız Hakan Ortatepe, akıcı kalemiyle  Süper Lig’de zirve ile düşme hattındakileri ve  1. Lig’i yorumladı:

FENERBAHÇE GÜMRÜK’TEN ZOR GEÇTİ
Oyun olarak baktığımızda; Fenerbahçe’nin rakibi  Karagümrük karşısında üstün bir oyun sergilediğini söyleyebilmemiz mümkün değil. İlk yarı çok kötü bir Fenerbahçe, ikinci yarı değişikliklerden sonra biraz daha kıpırdayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Ancak tabii ki alınan üç puan, şampiyonluk yarışında çok önemli bir yer teşkil ediyor.

“Görünen köy kılavuz da istemez”  deyimi, şu anda aslında Fenerbahçe’nin durumunu çok ta güzel özetliyor. Jorge Jesus‘taki düşüş devam ediyor. Aslında biraz da inadının kurbanı oluyor diyebiliriz. Çünkü Fenerbahçe’nin futbolcu yapısına göre bir oyun kurgusu yapmamakta inat etmeye devam etmesi, Fenerbahçe seyircisinin takıma karşı olan güvenini oldukça sarstı. Her maça değişik sistemde çıkmak futbolcuların oyuna adapte olmasını güçleştiriyor. Oysa elindeki futbolcu yapısına göre sistem uygulasa çok daha farklı sonuçlar alabilir Fenerbahçe.

Bir başka inat ettiği konu da Arda Güler. Seyirci Arda’yı sahada istiyor, ancak Jorge Jesus inatla Arda’yı oynatmıyor. Sonrasında da Arda oyuna giriyor ve maçın kazanılmasında önemli rol oynuyor. Jorge Jesus’un bu şekilde davranışı Fenerbahçe’ye ne kadar fayda sağlar bilinmez ama sezon sonunda kalmayacağı kesin.
Pirlo‘yu çok anlatmaya gerek yok, çünkü onu futbol oynadığı zamanlardan tanıyor ve nasıl bir oyuncu olduğunu biliyoruz.
Kendi oyunculuğu zamanında oynadığı gibi oynatmaya çalışıyor takımını ve bunda da oldukça başarılı görünüyor.

BEŞİKTAŞ 5’TE BEŞ

Beşiktaş gecen hafta ezeli rakibi karşında aldığı galibiyetten sonra aynı tarifeye tam gaz devam ediyor. Fenerbahçe ile oynadığı Derbi maçında olduğu gibi, yine ilk golü kendi kalesinde gördü ama yine müthiş bir geri dönüş yapıp, attığı üç golle sahadan galip ayrıldı. Redmond iki haftadır Premier Lig kalitesinde oynuyor. Bu güzel oyununu bir golle yine süsledi. Arkadaşlarına attığı paslar müthiş. Pozisyonu başlatması, geliştirmesi o kadar akıl dolu ki, maalesef takım arkadaşları onun yapacağını anlayamadıkları için, onun bu oyununa çok katılamıyor ve pozisyonlar sonuca ulaşmıyor.

Aboubakar da gollerine devam ediyor ama diğer yandan da biraz sinsi bir savaşçı görünümünde ve yakalanmadan yaptığı fauller başka maçlarda başına iş açabilir. Ghezzal henüz eski çizgisine ulaşmadı ama Aboubakar’ ın attığı golde yaptığı akıl dolu asist ile eski formuna dönme yolunda iyi sinyaller verdi. Ama Beşiktaş takımındaki yükselme genel anlamda da devam ediyor. Şenol Hoca’nın takıma dokunuşlarının etkileri yavaş yavaş kendini gösteriyor. Mert, Cenk Tosun ve Redmond bu dokunuşlara pozitif cevap veren oyuncular, ancak Dele Alli için bunu söylemek mümkün değil.

Puan farkı her ne kadar çok olsa da matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam eden Beşiktaş oynadığı oyunla keyif veriyor.
Ligde kalma savaşı veren Giresunspor, Beşiktaş karşısında aslında gayet iyi mücadele etti, hatta ilk golü de atıp öne de geçti. Yakaladığı bir iki fırsatı daha doğru kullanabilseydi, sonuç Giresunspor adına daha farklı olabilirdi. Hakan Keleş takıma açık futbol oynatıyor ama bir o kadar da rakibine açık alanlar bırakıyor ki bu da mağlup olmasında ki en büyük etken de bu aslında. Bu oyunla ligde kalma savaşında ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

TRABZONSPOR FIRTINAYA YAKALANMIŞ GİBİ

Trabzonspor’da sular durulmuyor, ligde son haftalarda üst üste mağlup ve hafta içinde de Türkiye Ziraat Kupası’na veda etti.
Yönetimin değişmesi, Teknik Kadronun takımdan ayrılması ve henüz yeni Teknik Adam’ın bulunamamış olması, futbolcular üzerinde negatif etki yapıyor ve üst üste bu sekilde kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Bir sonraki hafta rakibinin Beşiktaş olduğunu göz önünde bulundurarak, Trabzonspor’un toparlamasının daha uzun bir süre alabileceğini söylemek pek te yanlış olmaz.

Genelde hep böyle olur. Teknik Adamı değişen takımlar değişiklikten hemen sonra, oynadıkları ilk maçı kazanır. Bu defa da öyle oldu. Selçuk lnan’dan sonra yeni Teknik Direktör Kemal Özdeş çıktığı ilk maçında Kasımpaşa’da iyi bir başlangıç yaptı diyebiliriz.Trabzon gibi zor bir takım karşında sahadan farklı bir galibiyetle ayrılmak kolay değil. Önümüzdeki maçlardaki performansı merak konusu…

DÜŞME HATTINDA 3 TAKIM

Deprem sebebiyle Hatayspor’la Gaziantepspor’un sezonun ikinci yarısında Lig’den çekilmeleri ile rakiplerinin haftayı boş geçirdikleri Süper Lig’de, düşme hattında Giresunspor (24), İstanbulspor (24) ve Ümraniyespor (23 Puan) arasında can pazarı yarışı yaşanıyor.

BU HAFTA ZORLU MAÇLAR VAR

63 puanlı lider Galatasaray, son haftaların formda takımı Kayserispor‘la Cuma günü karşılaşacak.

57 puana sahip Fenerbahçe, toparlandığı görülen Ankaragücü ile Cumartesi günü oynuyor.

44 puanlı Trabzonspor‘un 55 puana sahip Beşiktaş‘ı konuk edeceği derbi maçı ise Pazar günü. 

1. LİG’DE ZİRVEDEKİLER VE DÜŞME HATTINDAKİLER

1. Lig’de önceki haftalarda nihayet mağlubiyetle tanışan Lider Samsunspor, 66 puanla yine en tepede.. 

En yakın takipçisi Eyüpspor’un 57 puanı var.

Sakaryaspor’un puanı 55, Rizespor ile  Pendikspor’un da 54’er puanı bulunuyor.

Bir zamanlar Süper Lig’de mücadele eden ve şimdilerde düşme hattında olan takımlardan Adanaspor (26), Gençlerbirliği (24), Denizlispor (17), Yeni Malatyaspor da 16 puanda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir