Fenerbahçe, Ludogorets’i 3-1’le geçti: 18 maçlık galibiyet serisi

Süper Lig’de yenilmez ünvanıyla liderlik koltuğunun sahibi olan sarı lacivertliler, yedek ağırlıklı kadrosuyla Ludogorets’i mağlup etti ve Konferans Ligi’nde de zirveyi bırakmadı.

SÖZCÜ Gazetesi’nin haberine göre;

Konferans Ligi H Grubu üçüncü maçında Ludogorets’i ağırlayan Fenerbahçe, rahat bir oyun sergilediği mücadeleyi 3-1 kazandı ve bu sezon resmi maçlardaki galibiyet serisini 18 maça çıkardı.

Ludogorets karşısında yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Fenerbahçe, Michy Batshuayi’nin 42. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 üstün kapattı. İkinci yarıya da golle başlayan sarı lacivertliler, bu kez 52’de Miha Zajc’ın ayağından bulduğu golle skoru 2-0’a getirdi.

Maçın 65. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan karambolde Rodrigo Becao’nun ters vuruşu ağlarla buluşunca konuk ekip durumu 2-1 yaptı. Beraberlik için yüklenen Ludogorets’in umutlarını, 90+3’te Zajc yıktı ve Fenerbahçe mücadeleyi 3-1’lik skorla kazandı.

Fenerbahçe gruplardaki üçüncü maçını da kazanarak puanını 9’a yükseltti. Ludogorets ise 3 puanda kaldı. Fenerbahçe gruptaki dördüncü maçında Ludogorets deplasmanına konuk olacak.

BATSHUAYI İLK İSABETLİ ŞUTUNDA GOLÜ ATTI

İlk yarıda 25. dakikadaya kadar topa değmeyen Michy Batshuayi, 42. dakikadaki ilk isabetli şutunda golü buldu.

Orta alandan hızlı gelişen kontratakta Fred’in ara pası ile topu ceza yayında önünde bulan Michy Batshuayi savunmanın müdahalesine rağmen topu önüne aldı ve ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı kalenin sağ tarafından filelerle buluşturdu.

ZAJC İKİNCİ GOLE İMZA ATTI

İkinci yarıda daha kontrollü hücumlar geliştiren Fenerbahçe, 52. dakikada Miha Zajc’ın golüyle skoru 2-0’a getirdi.

Sol kanattan gelişen atakta Tadic’in tek pasına iyi hareketlenen Oosterwolde, altıpas içindeki Batshuayi’ye kesti. Belçikalı golcü boş pozisyonda dengesiz bir vuruş yaptı. Arkaya seken topu tek vuruşla Zajc ağlara gönderdi.

Sloven futbolcu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı.

BECAO’NUN TERS VURUŞU AĞLARA GİTTİ

Mücadelenin 65. dakikasında Ludogorets, Becao’nun kendi kalesine gönderdiği gol ile durumu 2-1’getirdi.

Sol kanattan kullanılan köşe vuruşundan sonra penaltı noktası önünde Pedrinho vuruşunu yaptı ve savunmada Rodrigo Becao’a çarpan top yön değiştirerek filelerle buluştu.

ZAJC NOKTA KOYDU

Ludorogrets’in farkı 1’e indirdikten sonra beraberlik için yüklendiği dakikalar, Zajc’ın 90+3’te sahneye çıkmasıyla son buldu.

Müthiş bir kontratakta, İrfan Can Kahbeci’nin pasında Szymanski topu taşıyan isim oldu. Ceza sahası içinde topu rakiplerinden kurtaran Polonyalı futbolcu, penaltı noktası üzerindeki Zajc’ı gördü. Sloven futbolcu bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu 3-1 olarak tayin etti.

İSMAİL KARTAL’DAN DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Hatayspor karşılaşmasının ilk 11’inden tam 6 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Ligdeki son mücadelede sahada yer alan Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Edin Dzeko bu kez yedek kulübesinde yer buldu. İsmail Kartal, bu futbolcuların yerine İrfan Can Eğribayat, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Miha Zajc, Ryan Kent ve Michy Batshuayi’ye ilk 11’de şans verdi.

Kalede İrfan Can Eğribayat’ın koruduğu Fenerbahçe’nin savunmasında Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde görev aldı. Orta sahada Miguel Crespo ve Fred Rodrigues dinamik bir ikili oluştururken, hücumda ise Ryan Kent, Miha Zajc ve Dusan Tadic ter döktü. Forvet hattında ise Michy Batshuayi gol arayışlarında bulundu.

Maçın yedeklerinde Dominik Livakovic, Doğukan Demir, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Umut Nayir, Muhammet İmre, Sebastian Szymanski, Efekan Karayazı ve Yusuf Akçiçek bulunuyordu.

FENERBAHÇE’DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Ludogorets ile yaptığı maçta sakatlık nedeniyle 3 önemli oyuncusundan mahrum kaldı. Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş, yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle karşılaşmada sahada yer alamadı.

ALTYAPIDAN İSİMLER

Fenerbahçe’nin Ludogorets ile olan maçında kadroya 4 altyapı ürünü dahil edildi.

Genç yetenekler arasında 17 yaşındaki file bekçisi Doğukan Demir, 18 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Muhammet İmre, yine 18 yaşındaki Efekan Karayazı ve 17 yaşındaki merkez defans oyuncusu Yusuf Akçiçek, bu kritik karşılaşmada forma giyme umuduyla beklediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir