Fenerbahçe Safiport, Kadınlar EuroLeague’de Final Four’da

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar EuroLeague çeyrek final serisinde eşleştiği TTT Riga’yı 2-0’la geçerek adını Final Four’a yazdırdı.


Serinin ilk maçını 77-56 kazanan Potanın Kraliçeleri, baştan sona üstün oynadığı ikinci karşılaşmadan da 65-88 galip ayrılarak Letonya temsilcisi karşısında seride durumu 2-0’a getirdi ve tarihinde 8. kez Kadınlar EuroLeague 4’lü finalinde yer almaya hak kazandı.

Potanın Kraliçeleri, 8-10 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Final Four’un ilk maçında USK Prag – Beretta Famila Schio eşleşmesinin tur atlayanı ile karşılaşacak. USK Prag çeyrek final serisinin ilk maçını 72-70 kazanarak Beretta Famila Schio karşısında Final Four için avantaj yakaladı. Bu serinin ikinci maçı 15 Mart’ta oynanacak.

Amanda Zahui kaydettiği 22 sayıyla takımın skoreri olurken; Alina Iagupova ve Kayla McBride 16’şar, Elizabeth Williams 12, Olcay Çakır Turgut da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan maçı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ile Kadın Futbol Takımımızın Menajeri ve oyuncusu Jessica Çarmıklı ve oyuncuları Kennya Cordner, Shameeka Fishley, Nina Kpaho da izledi.

Takımımız maça; Amanda Zahui, Elizabeth Williams, Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova beşiyle başladı.

Kayla McBride ve Amanda Zahui’nin kaydettiği 5-0’lık seriyle başladığı karşılaşmada Elizabeth Williams’la rakip pota altını iyi kullanan Takımımız, hem hücumda hem de savunmada etkili olan Iagupova’nın üçlükleriyle de farkı çift hanelere yükseltti ve ilk periyodu 16-32 önde tamamladı. İkinci periyotta sergilediği agresif savunmayla rakibini top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe Safiport; McBride, Zahui ve Iagupova’yla skoru 25-44’e getirerek rakibine mola aldırdı (04:50). İlk yarının kalan bölümünde yüksek hücum ritmini sürdüren Potanın Kraliçeleri, soyunma odasına 33-49 önde gitti.

İstediği hücum organizasyonlarını sergilediği üçüncü periyodu 48-72 önde tamamlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, rahat oynadığı dördüncü periyodun ardından maçı 65-88 kazandı ve adını Final Four’a yazdırdı.

Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 16-32
2.Çeyrek: 17-17
3.Çeyrek: 15-23
4.Çeyrek: 17-16

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir