“Festivali seneye ödüllü yarışma şeklinde düzenleyeceğiz”

Hamburg’da 5. Tiyatro Köprüsü Festivali Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” müzikaliyle son buldu.

Almanya’nın liman kenti Hamburg’da düzenlenen 5. Tiyatro Köprüsü Festivali, İstanbullu Moria Grubu ve Hamburg’dan kanun üstadı Turan Vurgun ve piyano virtüözü Eda And’ın da dahil olduğu müzikal “Memleketimden İnsan Manzaraları” ile final yaptı.

Alman makamlarının festivale davet edilen Moria Grubunun üç üyesine son anda vize vermemesi nedeniyle, sadece Burçak Karaboğa ve Ahval Ateş’in gelebildiği grubun yardımına Turan Vurgun ve Eda And koştu. İkili fazla zaman olmamasına rağmen, çok kısa bir ses provasıyla Nazım Hikmet’in eserinden derlenen müzikale üstün performanslarıyla can kattılar.

Kapanış müzikaliyle aynı zamanda, geçen sene hayatını kaybeden ve önceki festivallere büyük emeği geçen yazar, çevirmen Ümit Güney anıldı.

“Ödüllü festival”

Hamburg Eyalet Kültür Bakanlığının desteğiyle festivali düzenleyen Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, festivale gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını ifade ederek, “İzleyicilere çok teşekkür ediyorum. Seneye festival formatını biraz değiştireceğiz. Ödüllü festival şeklinde yapmayı planlıyoruz. Uzmanlardan ve izleyicilerden oluşturacağımız bir jüri, en çok beğenilen katılımcıyı seçecek. Ödül miktarı 5 bin avro olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir