Galatasaray, Marsilya’yı 4 golle geçti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esmeye devam ediyor! Temsilcimiz, Marsilya’yı taraftarı önünde 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi. Namağlup Galatasaray şimdi gözünü direkt olarak son 16 turuna kalmak için Lazio maçına çevirdi.

Galatasaray, Marsilya’yı 4 golle geçip turu garantiledi

İşte SÖZCÜ gazetesinin haberi:

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda temsilcimiz Galatasaray, Fransa ekibi Marsilya’yı taraftarı önünde konuk etti. NEF Stadyumu’nda dolu tribünler önünde oynanan mücadeleyi Galatasaray 4-2 kazanmayı başardı. Sarı-kırmızılı takım, bu galibiyetle gruptan çıkmayı garantiledi. Temsilcimiz lider olduğu grupta 9 Aralık’ta Lazio ile deplasmanda oynayacağı maçtan puanla ayrılması veya gol atıp tek farklı yenilmesi halinde direkt olarak son 16 turuna yükselecek. Eğer aksi sonuç olursa temsilcimiz grubu ikinci sırada tamamlayıp son 32 turu maçına çıkacak.

İlk yarıda Galatasaray’ın bir, Marsilya’nın iki topu direkten döndü. Ancak golleri bulan temsilcimiz oldu. 12. dakikada Cicaldau ceza sahasında tek vuruşla Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. 30’da ise yine Cicaldau sahneye çıktı. Diagne’ye pas vermek isterken araya giren Calete-Car topu kendi filelerine gönderdi: 2-0.

dakikada Kerem’in asistinde Feghouli çok rahat pozisyonda farkı 3’e çıkardı. Bu golden 3 dakika sonra Marsilya penaltı kazandı. Muslera, Milik’in penaltısını kurtardı ama dönen topta Fransız ekibi Milik ile skoru 3-1’e getirdi. Oyuna 82’de giren Ryan Babel, topla ilk buluşmasında golünü attı. Marcao’nun kullandığı duran topa tecrübesini konuşturan Hollandalı, Galatasaray taraftarlarını yeniden ayağa kaldırdı: 4-1. Bu gole Milik’in cevabı yine çabuk oldu. 85’te kale ağzına yapılan ortaya çok iyi yükselen Marsilya forveti kafa vuruşuyla maçın skorunu 4-2 olarak belirleyen golü attı.

ROMA’DA LİDERLİK MAÇI

Bu sonucun ardından namağlup Galatasaray 11 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Marsilya ise 4 puanda kalarak UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti.

Lokomotiv Moskova’yı 2-0 yenen Lazio da 8 puanla 2. sırada kaldı ve tur biletini kaptı. Lazio ile Galatasaray, 9 Aralık’ta Roma Olimpiyat Stadı’nda liderlik ve direkt son 16 turuna yükselmek için karşı karşıya gelecek.

DİAGNE DİREKTEN DÖNDÜ!

Galatasaray 11. dakikada hızlı geldi. Feghouli’nin pasında Diagne kale önünde zor pozisyonda topu kaleye göndermeyi başardı ancak üst direğe takıldı! Oyuna geri dönen topu Marsilya defansı kontrol etti.

CICALCAU GALATASARAY’I ÖNE GEÇİRDİ

dakikada Galatasaray yaptığı baskının meyvesini golle aldı. Marsilya yarı sahasında pres yapan Galatasaray’da Feghouli rakibinden çalımla sıyrılıp sağdan ceza sahasına giren Cicaldau’yu gördü. Rumen oyuncu ceza sahasına girer girmez çektiği şutta kaleciyi çaresiz bırakıp Galatasaray’ı 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

BU KEZ MARSİLYA DİREĞE TAKILDI

dakikada Berkan’ın ceza sahası içerisinde havalanan topu kontrol edememesi sonrasında Luan Peres araya girip uzak köşeye çektiği şutta top Muslera’nın bakışları arasında direkten döndü.CICALDAU, CALETA-CAR’A ARTTIRDI!Galatasaray 30. dakikada skoru 2-0 yaptı! Cicaldau bu kez Kerem’in pasıyla ceza sahasına girdi. İçerideki Diagne’ye pasını atmak istedi ancak kendisini savunan stoper Duje Caleta-Car’a çarpan top Marsilya filelerine gitti: 2-0.

MUSLERA KEDİ GİBİ UZANDI!

Marsilya’nın 37. dakikada sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Muslera golü önledi! Guendouzi’nin ortasında forvet Dieng düzgün bir kafa vuruşuyla topu köşeye gönderdi ama Galatasaray kaptanı Muslera çok iyi uzanarak topu kornere çeldi.

Bu köşe vuruşu sırasında Guendouzi korneri kullanmak isterken Galatasaray tribünlerinden yabancı maddeler yağdı! Oyun kısa bir süre durdu. Bölgeye giden Muslera ve Fatih Terim tribünleri sakin olmaya davet etti!

MARSİLYA ÖNCE DİREĞE ARDINDAN MUSLERA’YA TAKILDI

dakikada Marsilya Dieng ile yine tehlikeli oldu. Galatasaray kalesine hızlı şekilde inen Dieng sert şutunda üst direğe takıldı! Oyuna dönen topun devamında Marsilya atağı sürdü ve Dieng bu kez rövaşata vuruşunda Muslera’yı geçemedi.

FEGHOULI FARKI 3 YAPTI

dakikada Galatasaray iyice rahatladı! Kerem’in yarı sahada kazanıp sol kanattan çizgiye indiği pozisyonda ceza sahasından altı pasta bomboş olan Feghouli’ye pasını aktardı. Cezayirli oyuncu yaptığı vuruşla kariyerinin en rahat gollerinden bir tanesini attı: 3-0.

MUSLERA, MILIK’İN PENALTISINI KURTARDI AMA…

Marsilya 67. dakikada Dieng ile penaltı kazandı. Kerem’in yaptığı müdahale sonrasında Marsilyalı forvet yerde kalınca hakem beyaz noktayı gösterdi.

68. dakikada topun başına geçen Milik, penaltı vuruşunda Muslera’ya takıldı ancak dönen topu filelere göndermeyi başardı: 3-1.

BABEL OYUNA GİRER GİRMEZ GOLÜNÜ ATTI

dakikada Kerem’in yerine oyuna giren Babel, ilk deparında golü buldu! Marcao’nun kullandığı duran topta savunmanın arkasına kaçan Ryan Babel, ceza sahasında yaptığı şık vuruşla topu filelere gönderip durumu 4-1 yaptı.

MILIK YİNE CEVAP VERDİ

dakikada Marsilya Milik yine golü buldu. Sol kanattan yapılan ortada Nelsson’un müdahalesi yetersiz kaldı ve Milik kafa vuruşuyla topu Galatasaray fileleriyle buluşturdu: 4-2.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir