Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki kaderi son maça kaldı

İstanbul’da Manchester United’le 3-3 berabere kalan Galatasaray’ın Son maçtaki rakibi  Kopenhag.. Kaderin cilvesi bu ya, UEFA Kupası’nı kazandığı şehir de Kopenhag’dı. Acaba tarih tekkerrür edecek ve Kopenhag’dan yine aynı şekilde sevinçle dönebilecek miyiz? Adeta final maçı niteliğinde olacak bu karşılaşma..Şampiyonlar Liginde hic bir olasılığa mahal vermeden devam edebilmenin tek yolu Kopenhag’ da kazanmak. Tabii ki bir kaç senaryo mevcut.

Hakan Ortatepe

Süper Lig , Şampiyonlar Ligi ve UEFA Ligi ile Milli takım karşılaşmalarını doyumsuz yorumlarıyla aktaran Hakan Ortatepe, bu defa Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray’ın dün akşamki 3-3’lük M. United maçını kritkleriyle birlikte kaleme aldı.

STRATEJİYİ SAHAYA YANSITMAK

Futbol oyununda eğer bir stratejiniz varsa ve bunu saha içinde uygulayabilirseniz, başarı kendiliğinden gelir. Ancak stratejinizi uygulayamazsınız sadece sizin aldığınız sonuçlarla değil, rakipkerinizin alacakları sonuçlara da bağımlı olursunuz.
Şimdi burada tüme varım değil de tümden gelim yapıp biraz tersten gidelim ve Galatasaray’ın bundan önce oynadığı Bayern Münih maçlarına kısaca bir göz atalım:

Her iki maçı da kazanabilirdi Galatasaray, ancak başta Okan Buruk olmak üzere takım olarak stratejisini sahada uygulayamadı ve her iki maçı da kaybetti. Akabinde de her zamanki “Kaybettik ama ezilmedik” “Bayern hiç bu kadar aciz kalmamıştı” vb. gibi züğürt tesellileri gelmişti. Ama sonuçta aciz kaldı denilen Bayern, galip gelmişti ve biz yine rakiplerin alacakları sonuçlarla ilgilenmeye başlamıştık.

TARİH TEKKERRÜR EDERSE...

Ve dün akşam da Galatasaray kendi sahasında konuk ettiği Manchester United karşısında yine strateji hatası yapıp aslında başarı gibi görünen ama çok ta tatmin etmeyen bir sonuç aldı. 1-3 gibi bir sonuçla geriden gelip maçı 3-3 berabere bitirmek başarı, ama son maçta rakibi olacak Kopenhag ‘da Bayern karşısında hiç gol atmadan ve gol de yemeden 0-0 berabere kaldı. Şimdi hangisi başarılı? Üç gol atan ve bir puan alan Galatasaray mı, yoksa hiç gol atmadan bir puan alan Kopenhag mı??? Bunu 12 Aralık akşamı  hep birlikte göreceğiz.

Kopenhag’ın Bayern’e karşı oynadığı oyun, Galatasaray’ın Bayern’e karşı oynadığı oyundan çok ta iyi değildi. Aslında Galatasaray’ın yapamadığını yapıp, stratejisini sahaya yansıttı ve bu şekilde onlar da devam mı, tamam mı sorusunu, kendi evindeki son maça bıraktı.

Galatasaray’ın Manchester‘a karşı oynadığı maçta futbolcuları tek tek değerlendirmenin bir anlamı yok. Zira herkes elinden geleni yaptı ama yeterli olmadı. Son maçlarda dananın kuyruğu kopacak ve deplasmanları seven Galatasaray  ya Şampiyonlar Ligi’ne devam diyecek,  ya da belki gruptan çıkamayacak. Hatta Bayern Münih ile M. United  mçının  sonucuna göre UEFA Kupası’na bile kalamadan yurda dönüş yapacak, ki en kötü senaryo bu olur.

Bu olasılığı da göz önünde bulundurarak diğer temennilerimizin  gerçekleşmesi dileğiyle!…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir