Gazeteciler Cemiyeti ve Sendikası’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yayımlanan mesajda, “Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün var olduğu, haberin serbest dolaştığı günlerde buluşabilmek umuduyla çalışan, çalışabilen ve işsiz meslektaşlarımızın 10 Ocak Günü’nü kutluyoruz” denildi.

Türkiye’de 1961 yılında gazetecilerin mücadelesi sonucu basın çalışanlarının haklarını yasal güvenceye alan 212 Sayılı Kanunun, 10 Ocak 1961 yılında Resmî gazetede yayınlanarak yasalaşması sonrası “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 10 Ocak nedeniyle yaptığı açıklamada, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne yine birçok sorunla giriyoruz. Medya sektöründe işsizliğin yüzde 35’i geçtiği, adil bir ücret ve insanca çalışma koşullarından mahrum bırakıldığımız, haberlerimiz nedeniyle sansüre uğradığımız ya da otosansüre zorlandığımız, resmî basın kartına erişime engellerin devam ettiği, 34 meslektaşımızın cezaevlerinde tutulduğu, RTÜK ve BİK aracılığıyla eleştirel medya kuruluşlarının cezalandırıldığı, sendikasız-güvencesiz çalışmanın yüzde 90 civarında olduğu sektörümüzde 10 Ocak bir mücadele günü sayılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir