Gurbetçi Türk futbolcu, Ballon d’Or Ödülü’ne aday gösterildi!

Balıkesirli bir ailenin ferdi olan ancak milli takım tercihini doğduğu ülke Almanya’dan yana kullanan İlkay Gündoğan, “Altın Top” (Ballon d’Or) ödülü için aday gösterildi.

ARTI49’un haberine göre ; France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d’Or ödülü için adayların açıklandığı listede; İspanya’nın Barcelona takımında forma giyen 32 yaşındaki Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan da yer aldı.

Türk Asıllı Alman Futbolcu İlkay Gündoğan’ın Kariyeri

Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Türk asıllı olup Barcelona takımında forma giymektedir.

Gündoğan, futbolculuk kariyerine SV Gelsenkirchen-Hessler 06 altyapısında başladıktan sonra Schalke 04 ve VfL Bochum’un altyapılarında oynamıştır.

FC Nürnberg’e transfer olduğunda, Gündoğan, Bundesliga’ya yükselmelerine katkı sağladı ve orada önemli bir oyuncu haline geldi.

2011-12 sezonunda Borussia Dortmund’a transfer olan Gündoğan, bu takımla Almanya şampiyonluğu yaşadı ve performansıyla dikkat çekti.

2016-17 sezonunda Manchester City’ye katıldı ve burada da başarılı bir performans sergiledi, hatta gol atmaya devam etti.

Milli takım kariyerine odaklandığımızda, Türk kökenli olan Gündoğan, Almanya milli futbol takımını tercih etti ve milli formayı düzenli olarak giydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir