HAKAN ORTATEPE 3 BÜYÜKLERİ YORUMLADI

Yılardır yazılarını zevkle takip etiğimiz Hakan Ortatepe, Süper Lig’in ikinci hafta maçlarında 3 İstanbul takımının görünümünü yorumladı.

Ligler başladı ve biz de gerçekten özlediğimiz futbola yekrar döndük.. Süper Lig’de İkinci hafta tamamlandı.  
Geçen yılın Sampiyonu olan ve kaldığı yerden devam eden Trabzonspor ile iki maçından da galibiyetle ayrılan Adana Demirspor, yeni sezona en hazır iki takım görüntüsü çizdiler. Her iki takımda da gidenlerin yerleri doldurulmuş görünüyor. Bu haftaki yorumlarımızda sadece 3 Büyükler’i ele alacağız.

FENERBAHÇE JESUS’LA İYİ YOLDA

Geride bıraktığımız bu ilk iki haftada futbolun aslında ne kadar da sürprizlerle dolu olduğunu da gördük. İlk haftada başarılı olamayan Fenerbahçe bu hafta  Kasımpaşa önünde farklı kazandı. İlk hafta Arda’yı oynatmayan Jorge Jesus’u “acaba gerçekten teknik adam mı” diye sorgulayacaklardı neredeyse. Oysa bu hafta takım farklı kazanınca ve üstelik te  Arda’nın oyuna girip de 2 golle galibiyete katkı sağlamasıyla ona kimileri belki “dahi hoca” diyeceklerdir.  Oysa Jorge Jesus’un herhangi bir şeyi ispat etmesine ihtiyacı yok. Bu maçta da ne kadar tecrübeli bir Teknik Adam oldugunu bir kez daha gösterdi. Önemli olan oyuncuların kazanma arzusu ve hırsı ile oynamaları. Ki bu maçta da Takım olarak Fenerbahçe de bu hırsı gördük. Valencia ve yeni transfer Joshua King yıldızlaştı. Arda oyuna girip 20 dakika oynayıp iki gol attı. Çok güzel bir peformans, ancak oyunun içinde yaptıklarını maç 0-0 ken yapsaydı çok tepki alırdı. Jorge Jesus maç sonunda Arda’ya bunu anlattı mutlaka. Dereyi görmeden ahkam kesmek kolay, ama bu zaten hep yapılan şey değil mi? Bir hafta iyi ol göklerdesin. Bir hafta kötü ol “yok bununla olmaz” denmiyor mu hep? Jesus dünya çapında iyi bir Teknik Adam. Eğer haksız ve acımasız eleştiri ve baskı olmazsa, Fenerbahçe’ye iyi işler yaptıracak bir Teknik Adam. Sadece Fener Camiası’nın sabırlı olması gerekiyor.

İSMAEL ÖNCE KENDİNİ, SONRA DA BEŞİKTAŞLI OYUNCULARI TOPARLAMALIDIR

Beşiktaş ilk hafta son dakikada attığı golle kazanmıştı. Bu hafta da maça adeta jet hızıyla başladılar. İlk yarı farklı bir skorla ama bir de eksikle soyunma odasına gittiler. İlk yarıda onbire -onbir oynarken, topu iyi kullanan taraf Beşiktaş’tı. Kırmızı kart sonrası ve özellikle de ikinci yarıda, ele geçirdiği farklı skoru korumaya çalıştı. Beşiktaş’ın bundan önceki yıllarda da on kişi kaldığı maÇları olmuştu. Ancak hiçbir maçında bu kadar korkak oynayarak, geri çekilip defans yapmamış ve aciz kalmamıştı. Üstüne üstlük on kişi kalıp kazandığı maçlar bile mevcut. Bu maçta topla oynama oranı 80’e 20.. Bu da bize aslında çok şey anlatıyor.  Tamamen Teknik Adam faciası diyebiliriz. Rakip takımın ancak hayal edip, rüyasında görebileceği işleri, gerçekleştirdi Valerian İsmael. Birileri ona Beşiktaş’ın Teknik Adamı olduğunu söylese iyi olacak. Zira henüz o bunun farkında değil ve böyle devam ederse altıncı haftadan sonra sorgulanmaya başlar ve camiada “Hoca gitsin” sesleri yükselir. Bir an önce kendisini ve  takımını da toparlanmalı.

Diğer yandan Türk futbolunda bir kez daha bumerang etkisinin devam ettiğini görmüş olduk. Cenk Tosun geri geldi. İngiltere’de bir türlü dikiş tutturamayıp başarılı olamayınca, çareyi kürkçü dükkanına dönmekte buldu. Ancak daha ilk maçta gördüğü kırmızı kart, ona hiç yakışmadı.
Neden bizim futbolcularımız Avrupa’ya transfer olduktan sonra, orda başarısız olur ve yine geriye döner? Bu da üniversitelerde okutulacak bir ders veya tez konusu olabilir. Geçen hafta İlkay Gündoğan‘ın oynadığı Manchester CityKaptanlığına getirilmesi ise, başarısız olup geri dönen futbolcularımız için bir ders mahiyettedir.

GALATASARAY’DA BENCİLLİK GÖRÜNTÜLERİ

Yaptığı transferlerle dikkat çeken ve hatta kağıt üzerinde bakıldığında, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilecek bir kadro kuran Galatasaray, kendi sahasında bu hafta Giresunspor‘a karşısında hatalı bir geri pasla  kaybetti. Bu maçta bizim neden star bir futbolcumuzun olamayacağını, Kerem bize bir kez daha göstermiş oldu. Kendisine Thomas Müller’i seyretmesi tavsiye olunur. O zaman belki de ne demek istediğimizi anlayabilir. Şimdi şu soruyu sorabiliriz:  Avrupa’da oynadığı takımlarda attığı gollerle adından söz ettiren Seferovic Galatasaray’a uymadı mı? Bu sorunun cevabı henüz belli değil ama uymayan şey, çok belli.

Yine başa dönelim, geçen hafta Emre Akbaba, bu hafta da Kerem aynı şeyi yapıp girdikleri pozisyonlarda, daha müsait durumda olan Seferovic’e pas atacaklarına, bencilce oynayıp pozisyonları adeta harcadılar. Tamamen münferit ve takım için oynamaktan çok uzaklar. Okan Hoca’nın acilen bu malzemeyi iyi karıp helvayı yapması gerekiyor. Eğer bu oyuncuları, birlikte oynayabilen bir takım haline getirebilirse, bu helvanın tadından yenmez.  Belki de bu mağlubiyetin ligin henüz başında gelmesi nelerin eksik olduğunu bir an evvel anlamak adına büyük bir şans.

Henüz daha çok başında olduğumuz Lig Maratonu’nunda hakem gerçeğini  de vurgulamadan geçmek olmaz. Hakemlerin bu yönetim şekilleri ile daha çok tartışılacakları aşikâr.. Ligi izlemeye devam!

                     ***

2. HAFTA SONUÇLARI VE 3. HAFTA PROGRAMI

2. hafta Süper Lig puan durumu ve maç sonuçları (15 Ağustos 2022) 3. haftada Spor Toto Süper Lig hangi maçlar oynanacak? Süper Lig günün programı

12 AĞUSTOS 2022 CUMA

21.00 Trabzonspor 1-0 Hatayspor

13 AĞUSTOS 2022 CUMARTESİ

19.15 Kayserispor 1-0 İstanbulspor
21.45 Adana Demirspor 3-0 Sivasspor
21.45 Galatasaray 0-1 Giresunspor

14 AĞUSTOS 2022 PAZAR

19.15 Ümraniyespor 0-1 Antalyaspor
19.15 Gaziantep FK 1-0 MKE Ankaragücü
21.45 Alanyaspor 3-3 Beşiktaş

15 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ

19.15 Konyaspor – Medipol Başakşehir 0-0
21.45 Kasımpaşa – Fenerbahçe 0-6
SÜPER LİG’DE 3. HAFTA FİKSTÜRÜ

19 AĞUSTOS 2022 CUMA

21.00 Ümraniyespor – Galatasaray

20 AĞUSTOS 2022 CUMARTESİ

19.15 Giresunspor – Kasımpaşa
19.15 Hatayspor – Gaziantep
21.45 Antalyaspor – Trabzonspor

21 AĞUSTOS 2022 PAZAR

19.15 Başakşehir FK-Kayserispor
21.45 Beşiktaş-Fatih Karagümrük

22 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ

19.15 Sivasspor – Alanyaspor
21.45 İstanbulspor – Konyaspor
21.45 Fenerbahçe – Adana Demirspor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir