Halka İlişkiler Uzmanı Umut Erdoğan CHP’den aday oldu

14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’de gerçekleşecek Genel Seçimler öncesi partilerde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanı olduğu CHP’de aday adayları vitrine çıkmaya başladı.

İstanbul CHP örgütünün yakından tanıdığı başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan Halka İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Umut Erdoğan aday adaylığını duyurdu. Geçmişte CHP’de gençlik kolu başkanlığı ve yöneticilik yapan Umut Erdoğan, örgütün büyük desteğini aldığı gözlemleniyor. Özellikle İstanbul Gazi Mahallesi halkının içinden biri olan Umut Erdoğan aday seçildiği taktirde adından daha da çok söz ettireceğe benziyor.

İşte UMUT ERDOĞAN’ın Özgeçmişi

Aslen Sivaslı olan Umut Erdoğan, İstanbul’da doğmuş ve büyümüştür. İlk ve ortaokulu sırasıyla; Piri Paşa İlk Okulu ve Piyale Paşa Orta Okulu’nda, liseyi ise Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

Yüksek öğretim lisans derecesini Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden almış ve yine Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans eğitim derecesine ulaşmıştır.

Akademik Çalışmaları:

Tübitak ARBİS’ te kayıtlı araştırmacı olan Umut Erdoğan’ın akademik çalışmaları şu şekildedir:

• Liberalizm, Neo-Liberalizm ve Türkiye’de 12 Eylül Askeri Darbesi Sonrası Dönüşüm başlıklı makalesi, Uluslararası Hakemli Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Bilim ve Akademi Dergisi’nde genel erişime açık olarak yayınlanmıştır.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne sunulmuş olan çalışmaları:

• Siyasal Reklamlarda Sosyal Sınıf ve Meslek Temsili: AKP ve CHP Örneğinde

Karşılaştırmalı Bir Analiz – Makale

• Yerel Yönetimlerde Halkla İlişkiler Uygulamaları: Beşiktaş Belediyesi Örneği – Makale

• Kriz Yönetimi ve İmaj Yönetimi İlişkisi -Makale

• İmaj Yönetimi – Seminer

Öğrenim ve araştırma çalışmalarını her zaman bir adım daha öteye taşımayı amaçlarken, sivil toplum kuruluşlarında da oldukça aktif rol almktadır. Pirhüseyin Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği eski başkanlarındandır. İstanbul Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği ve Sivas Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı, Disk Genel İş Sendikası üyesi ve Türk İş Tesiş Sendikası Eski İşçi Sözcüsü’dür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir