HALUK LEVENT HAMBURG’U SALLADI

Anadolu rock  müziğinin güçlü sesi Haluk Levent, başarılı organizelere imza atan Deniz BARHA (B2C ENTERTAINMENT)  tarafından Hamburg’un  tanınmış mekanı DOCKS’da düzenlenen muhteşem bir konser verdi. Konser salonunun hıncahınç dolduğu ve uzun süre adından söz edilecek olan konserde, sanatçı hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı! Ünlü sanatçının hayranları konserden saatler önce Hamburg’un eğlence merkezi Reeperbahn’daki DOCKS‘un önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

HAYRANLARINI MEST ETTİ!

Haluk Levent’i dinlemek için Kuzey Almanya’nın birçok yerinden Hamburg’a akın eden yüzlerce müziksevere unutamayacağı bir gece yaşatan sanatçı, sahne performansı ile katılımcılara görsel bir şölen sundu.

Altı  kişiden oluşan canlı orkestrasıyla sahneye çıkan sanatçı ilk  olarak kaçış şarkısıyla programına başladı.  Daha sonra sevilen eserlerinden Mahsus Mahal, AnkaraBir yarim olsun isterdim, AnlasanaNereye saklarsınHaber saldım dört bir yanaAşkın mapushaneAyrılıkBu şehirden gidelimElfida, Dağlar mı yollar mı, Zor aşkBir gece vakti, NerdesinBahçe duvarından aştımYollarda bulurum seniDeniz üstü köpürür gibi eserleri mükemmel yorumu ve enerjik sahne performansıyla seslendirdi.

SİZLERİ ÇOK ÖZLEMİŞİM

İzleyenlerine hitaben yaptığı konuşmada,  Hamburg’lularla tekrar buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren tanınmış sanatçı, „ Sizleri özlemişim. Tam 30 yıldır hiç bıkmadan usanmadan sahnelerde şarkı söylüyorum. Sizlerin bana verdiği destek bana  güç ve moral  veriyor, beni çok mutlu ediyor.“ dedi. Sanatçı konuşmasının devamında annesiyle olan bir anısını anlatarak annesinin  çok sevdiği, „Çemberimde gül oya“ isimli türküyü  onun anısına seslendirdi.   

SEYİRCİLERİN ARASINA GİREREK HAYRANLARI İLE DANS ETTİ!

Programı esnasında Levent’in  son derece samimi ve içten davranışları seyirci tarafından uzun süre alkışlandı. Programı esnasında sahneden inerek seyircilerin arasına karışan Haluk Levent onlarla samimi diyaloglara girerek, bazı hayranları ile de dans etti. Sahnedeki rahat ve samimi davranışları ile izleyicilerden tam not alan sanatçıyı hayranları uzun süre alkışladı.

FİNALDE iZMİR MARŞI

Seyirciye yaklaşık 2 saat süren başarılı  ve dolu dolu geçen  bir konser sunan sanatçı, finalde, „ Dün sabah 10 Kasım’da Ata’mızın  ölüm yıldönümde onu bir kez daha hasret ve özlemle andık.  Yıllar geçtikçe daha fazla bir hasret ve özlemle onu anıyoruz. Onu anmakla kalmıyoruz,  demokrasi, eşitlik, insan hakları sevgi ve eşitliği  yaşatmaya devam edeceğiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye“ dedi.

 Sanatçı Haluk Levent finalde İzmir Marşı’nı seyircinin eşliğinde  söyleyerek programına son verdi.

HABER: Ali Akdemir

***

HALUK LEVENT ve AHBAP DERNEĞİ

Özellikle 6 Şubat depremindeki yardımları  vesilesiyle adından sıkça bahsedilen Haluk Levent ile kurucusu olduğu AHBAP Derneği’ni de yazmadan geçmeyelim: 

SloganSevginin ve gerçeğin peşindeyiz (2018-günümüz)
Gelin Ahbap Olalım (2017-2018)
Kuruluş31 Temmuz 2017
KurucuHaluk Levent
TürSivil Toplum Kuruluşu
Merkezİstanbul-Levent Ahbap Derneği Genel Merkezi
Gönüllü13.000
Resmî siteahbap.org

Ahbap, müzisyen ve hayırsever Haluk Levent tarafından kurulan, dayanışmaya ve yardımlaşmaya dayalı bir sivil toplum kuruluşudur.

Haluk Levent’in, sosyal medya hesabının takipçi sayısının artması üzerine bu tanınırlığı, Türkiye’deki yardıma ihtiyacı olan insanlarla yardım edebilecek kişi ve kuruluşları birbiriyle buluşturmada kullanmak niyetiyle başlattığı çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalar sonucu “Ahbap Platformu” adlı yardımlaşma platformu oluşmuş; Ahbap Platformundaki çalışmaları koordine etmek üzere 31 Temmuz 2017’de “Ahbap Derneği” kurulmuştur. Derneğin merkezi İstanbul’dur.

2023 itibarıyla Türkiye‘nin 68 şehrinde gönüllü ağı bulunur. Sürdürülebilir dayanışma, iş birliği, şiddetsiz iletişim, burs, tıbbi yardım, insani yardım, özel etkinlikler, kampanyalar, eğitim, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında faaliyetler düzenlemektedir.

Çalışmaları, 2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Vakıf İnsan Ödülü’ne ve Üsküdar Üniversitesi tarafından Yüksek İnsani Değerler Ödülü’ne değer görülmüştür.

Çalışma alanları

Dernek; sosyal yardım, hayvan hakları, insani yardımlar, doğal afet koordinasyon ve yardımları gibi alanlarda çalışmalar sürdürmektedir.

Acil yardım ve arama kurtarma çalışmaları

Deprem, yangın, sel, heyelan, kuraklık, salgın hastalık gibi alanlarda çalışma yapmaktadır.

Olağanüstü durumlara karşı derneğin gerçekleştirdiği acil yardım faaliyetleri şu şekildedir:

  • Arama-kurtarma çalışmaları ve teknik malzeme yardımları
  • Gıda, giyim ürünleri ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin temini ve ulaştırılması
  • Kadın, çocuk, yaşlı ve kimsesizler için güvenli ortamlar sağlanması
  • Çadır, prefabrik barınak, seyyar mutfak gibi ihtiyaç ünitelerinin kurulması
  • Gezici sağlık tırı, ilaç ve tıbbi malzeme temini, ameliyat ve benzeri sağlık yardımları

Sağlık hizmetleri

Dernek, ihtiyaç sahibi hastalara ve/veya hasta yakınlarına gerekli tıbbi desteği sağlamak amacıyla sponsorluk yöntemi ile destekçi bulup ihtiyaç sahibi ile bir araya getirmektedir.[7]

Temel ihtiyaç yardımları

Dernek, dönemsel veya düzenli olarak yılın çeşitli zamanlarında ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım yapmaktadır.[

Öğrenci bursları

Ahbap Derneği yine dönemsel veya düzenli olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamaktadır.[

Derneğin amacı

Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Ödüller

  • Üsküdar Üniversitesi 6. Yüksek İnsani Değerler Ödülleri (2021)
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıf İnsan Ödülleri (2021)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir