Hamburg Başkonsolosluğu’nda Depremzedeler anıldı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Maraş merkezli acı depremin yıldönümünde, Hamburg Başkonsoloslu’nda bir anma töreni düzenlendi.

Depremzedeleri anma töreninde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Başkonsolos Emine Derya Kara şunları söyledi:

“Değerli konuklar, 
6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız 11 ilimizi ve milyonlarca insanımızı etkileyen deprem felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Acılarını yüreğimizde hissettiğimiz depremde yitirdiğimiz 53.530 vatandaşımızı her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz 

Yaklaşık 15 milyon insanımızı etkileyen bu büyük yıkımın hemen sonrasında hem yurt içinde hem yurt dışında vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde afetin yol açtığı yaraları sermaye koştu. Deprem felaketinin hemen ardından dünyanın dört bir yanında diplomatik misyonlarımız gibi biz de Bölgemizdeki vatandaşlarımızca toplanan yardımların deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bir an evvel ulaşması için çaba gösterdik. Bu vesileyle görev bölgemizde deprem sonrasında yardım faaliyetlerine Canla başlayan, maddi ve manevi imkanlarını seferber ederek katılan tüm STK’larımıza ve vatandaşlarımıza, devletimize ve milletimizin adına tekrar şükranlarımızı arzediyorum.  

Devletimiz ve milletimizin beraberce bu büyük yıkımın üstesinden de geleceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabırlar diliyor, katılımınız için teşekkür ediyorum ve sizleri saygıyla selamlıyorum.”

(Haber: Rıza Atamtürk)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir