HAMBURG EYALET PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ GÜNGÖR YILMAZ’IN 1 MAYIS MESAJI

Sevgili Hamburglular,


Koronavirüsü salgını nedeniyle içinde yaşadığımız olağanüstü dönem her yıl renkli ve büyük yürüyüş ve mitinglerle kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını bu yıl alıştığımız şekilde kutlayamıyoruz.
Milyonlarca insanın hayatını tehdit eden bu salgının sebep olduğu ekonomik kriz tüm dünyada milyonlarca işci ve emekçinin işsiz ve gelirsiz kalmasına neden oldu. Almanya’da kısa çalışma programlarıyla (Kurzarbeit) iş yerlerinin korunmasının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ve bu kriz günlerinde emekçi insanların kendi yaşamlarını riske atarak toplum için sağladıkları katkı daha da belirgin ortaya çıkıyor. Sağlık branşı çalışanlarından market kasiyerlerine kadar milyonlarca emekçinin sayesinde olağanüstü duruma rağmen günlük yaşamımızı belirli sınırlar içinde sürdürebiliyoruz. Kendilerine minnet duygularımla teşekkür ediyorum. Bu branşlarda çalışanların çoğunluğunun kadın emekçiler olduğunu ve eşit maaş almadıklarını da ayrıca görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu branşlarda çalışanların iş şartlarının iyileştirilmesi için toplumsal dayanışmayı önemli görüyorum.  

Ayrıca işçi haklarına sahip çıkmanın bir yönüde günlük yaşamımızda alışverişte başlıyor. İşçileri sömüren, haklarını vermeyen, çocuk çalıştıran şirketlerin ucuz ürünlerini almak yerine işçinin nispeten hakkını aldığı “fairtrade” (adil ticaret) ürünlerini tercih etmek işci ve emekçi dayanışmasına bir destektir. 

Bu bağlamda herkesin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutlar, sağlıklı günler dilerim.

Güngör Yılmaz

Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir