Hamburg’da “Kasabanın Akşam Halleri”

Film ve dizilere  yaptığı müzikler ile can veren Erdal Güney yazdığı ilk kitabı’nın tanıtım turnesinde HAAK-BİR’in davetlisi olarak Hamburg’da sevenleri ile kucaklaştı.

Haber : Salih Kartal  ( Gazetem / Liman)

Hamburg – Kültür ve sanat şehri Hamburg bir ilke şahitlik etti. Hamburg Anadolu Alevileri Birliği (HAAK-BİR) salonunda, Erdal Güney kitap tanıtımı turnesinin dördüncü durağında sevenleri ile sazlı sözlü bir akşamda buluştu.

Evsahibi HAAK-Bir Başkanı Seval Ünlü , Demokrat Çorumlar Platformu Başkanı Birol Topalak eski başkanlar Fuat Töremiş ve Durmuş Erkişi’nin de aralarında bulunduğu sanat severler  Erkan Erçin modereatörlüğünde samimi bir atmosferde karşılıklı sohbet ortamında  yapılan akşamda  sanatçı ve sanatçının önemi ana tema oldu. 

Özellikle salgın ve karantina dönemlerinin sanatçılar için çok zor dönemler olduğuna değinen Güney, bir çok sanatçının içine düştüğü bunalım ve çaresizlik sonucu intihar ettiğine bazılarının geçinebilmek için enstrumanlarını sattığına değinerek içinden geçilen durumun zorluğunu vurguladı. Güney kitabın oluşma aşamalarını özetle anlattırkrn Karantina döneminde tek sosyal iletişimin apartman görevlisi ile alışveriş siparişi vermek   olduğu zamanda bir dergiden gelen teklif üzerine başlarda bir deneme olarak başlayan yazma kararı pozitif gelişmelerin ardından süreklilik kazandı. Akabinde  “Kasabanın Akşam  Halleri ” Güney’in ilk kitabı olarak ortaya çıktığını anlattı.

Salondakilerin de şarkılara eşlik ettiği sohbet aralarında Türkiyenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumlara da değinen ünlü sanatçı, sanatçıların sanatlarını idame ettirmelerinin maliyet artışının aşırı boyutlara ulaştığını bundan dolayı konser düzenlemenin ressamların sergi açmalarının neredeyse imkansız olduğu bir zamana doğru gidildiğinin altını çizdi.

HAAK-BİR ‘den sanatçıya destek

Almanya turnesi  çerçevesinde  HAAk-BİR’in davetlisi olarak Hamburg’da sanat severler ile buluşan Güney’e yeni başkan Ünlü’den destek. Müziğin ve sohbetin  dolu dolu olduğu akşamda dernek  Başkanı Seval Ünlü, güneşli güzel bir günde katılım göstererek kendilerinin destekleyenlere teşekür ederek başladığı sözlerine

“Biliyorsunuz ülkemizde son zamanlarda  sanatçıya  konserlere yapılan yasaklar, engellemelere karşı biz HAAK-BİR olarak her zaman sanatçılardan yanayız, sanatdan yanayız, sanatla iç içeyiz. Bugün aramızda olan  Erdal Güney’e hoşgeldin diyoruz. ” diye konuştu.

Sohbet sonrası  çay ve yiyecek ikramının yanında sanatçı yazar günün hatırasına kitap severlere kitapları imzaladı.

Erdal Güney Kimdir?

Erdal Güney Mersin – Anamur doğumlu olup küçük yıllarda başlayan müzik hayatı  üniversite yıllarında yoğunluk kazandı. İstanbul üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olup, Tahsin İncirci, Elmira Aşrafov, Jerair Arslanyan, Kemal Kaplan ve Ferhat livaneli’den müzik dersleri aldı. Hayat yolculuğu, bir derneğin davetlisi olarak geldiği Fransa’da bağlama dersleri vererek devam etti. Anamur Ören Belediyesinde Kültür Merkezinde 2 yıl yöneticilik yaptıktan sonra , 1998 -2003 yıllarında Berlin’de Alman Türk Müzik Akademisinde öğretim kadrosunda yer aldı.

Türkiye, Avrupa ve Avustralya’da birçok kültürel etkinliklere katıldı. GileM (Görüntül ile Müzik) grubu ile birlikte yaptığı dizi ve film müzikleri ile geniş dinleyici kitlelerine ulaştı.

Albümleri

Güney Türküleri, Yakımlar, Köprüle, AşKiya, Unutulmayanlar,Yemin, Hatırla sevgili, Elveda Rumeli, Asi ruh, Bir Kıyıdan, Perihel, Benimle Oynarmısın,Kutal Bir Gün. Albümlerinin yanı sıra çok sayıda sinema dizi belgesel müziğine imza atmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir