Hamburg’daki Boks Galası nefesleri kesti

Universum Box-Promotion’un düzenlediği 9 karşılaşmalı Boks gecesinde ringe çıkan Avni Yıldırım’la Yusuf Kangül arasındaki 10 raundluk maç geceye damga vurdu. Karşılaşmayı sayı ile kazanan Avni Yıldırım 72,5 kiloda  Almanya Uluslararası Orta Siklet şampiyonluk kemerini taktı.

Haber: Mehmet ATAK (Gazetem.eu)/ Fotoğraflar: Mehmet Ali Sayer

Almanya’nın en teşkilatlı ve güçlü Boks kulüplerinden biri olan Hamburg merkezli Universum Box-Promotion’un kendi salonunda düzenlediği Boks Galası’nda ringe çıkan boksörler, salonu dolduran seyircilere nefes kesen karşılaşmalar izleterek alkış topladılar. Gecenin en heyecanlı maçı ise, 72,5 kiloda dövüşen 2 Türk bokörü Avni Yıldırım’la Yusuf Kangül arasındaki 10 raundluk karşılaşma idi. Diğer Türk Boksör ise, 79 kiloda Ermenistanlı rakibini yenen Bayram Malkan’dı. Azeri boksör Mourad Aliev de Rus rakibi karşısında kazanan boksördü. 

GECEDEN NOTLAR

  • Çok sayıda gazete ve TV mensubunun takip ettiği karşılaşmaları izleyenler arasında kadınlarıın fazlalığı da dikkat çekerken, herkes için Korona Aşı belgesinin ibraz edilme şartı da güvenlik açısından önemli bir noktaydı.
  • Dünya çapında genç kabiliyetleri keşfederek boks dünyasına kazandıran Menecer Ahmet Öner’in, bu gecede ringe çıkardığı boksörler Azeri Aliev, Türk Avni Yıldırım, Yusuf Kangül ve Bayram Malkan’dı.
  • Gecede İlgiyle izlenen Alman ve Sırbistanlı kadın boksörlerin maçı da geceye renk kattı. Maçı Alman Natalia Zimmermann kazandı.
  • Toplamda 39 dakika süren 10 raundluk Ağır Siklet ünvan maçlarından önce ilgili ülkelerin Milli Marşlarının dinletilmesi de güzel bir gelenekti.
  • Salon içi ve açık büfe bölümünde görev yapan kadınlı erkekli grup da, saatler boyunca hizmetlerini başarıyla sürdürdü.

İSMAİL ÖZEN’LE AHMET ÖNER’İN GÜÇLERİ BİRLEŞİRSE..
Bu önemli organizasyonun gerçekleşmesinde en önemli rolü üstlenen Universum Box-Promotion’un başkanı İsmail Özen-Otto ve aktif ekibinden başka, bu muhteşem gecede Menecerliklerini yaptığı Türk Boksörler ve grubuyla Duisburg‘dan gelen Ahmet Öner‘in yoğun katkılarını belirtmek gerekir. Her ikisi de Boks dünyasından gelen İsmail Özen-Otto ve Ahmet Öner arasındaki  takdir gören işbirliğinin daha büyük organizayonlar için olumlu bir işaret olduğu söylenebilir. Mesela Almanya, Kıtalararası ve Dünya şampiyonlukları için yapılacak Boks organizasyonları  düzenlemeleri gibi..

Ve… GECEYE DAMGA VURAN AVNİ YILDIRIM’LA YUSUF KANGÜL KARŞILASMASI
Aslen Sivaslı olan Avni Yıldırım bu önemli Kemer maçı için İstanbul’dan gelip, antreman çalışmalarını Universum’da sürdürmüştü. Meneceri ise, bu branştaki ünlü isimlerden biri olan Ahmet Öner’di. Öner ayrıca, Urfa/ Siverekli olan Kangül’ün de menecerliğini yapmakta idi.

Özellikle Türk izleyiciler bu maçın sonucunu heyecanla beklerken, maç boyunca genellikle Yusuf Kangül lehinde yoğun tezahürat yapılıyor olması gözden kaçmadı. Öte yandan, kazanan tarafa, takılacak kemerle birlikte  daha büyük hedefler için yollar açılacak olması açısından bu karşılaşma bir hayli önem kazanmıştı.

İŞTE 10 RAUNDLUK (39 dakika) AVNİ YILDIRIM – YUSUF KANGÜL MAÇININ ÖZETİ

1. RAUND: Bu önemli karşılaşmanın ilk raundu karşılıklı deneme vuruşlarıyla geçti.

2. RAUND: Avni Yıldırım’ın maça ağırlığını koyarak, sağlı sollu vuruşlarla Yusuf Kangül’ü sarsmaya başladı. 

3. RAUND : Bu raundda da Avni aynı aynı hızını devam ettirerek Yusuf’u bunaltmaya başladı. 

4. RAUND: Bu maçı 4. raunda Avni’nin kazanacağı zannedilirken, “Zaza” şortlu Yusuf’un canlandığı görüldü ve yan vuruşlarla tesirli olmaya başladı. Ancak Avni de direkt kroşelerle Yusuf’u sarsan hamlelerle üstünlüğü ele aldı.

5. RAUND: Karşılıklı yumrukların hız kazandığı bu raundda, bir ara Avni’nin sendelediği ama kendini çabuk toparladığı görüldü. 

6. RAUND : Salonda  Duisburg ve Köln grubunun sık sık duyulan “Yusuf.. Yusuf..” tezahüratları arasında Yusuf canlanırken, salonda fazla teşvikçisi olmayan Avni de var gücüyle yumruk sallama gayretindeydi.

7. RAUND: Her iki boksörün karşılıklı yumrukları ile 3 dakika sona erdi.

8. RAUND: Maçın artık nakavtla değil,  bir tarafın 10. raund sonunda sayı galibiyetiyle sona ereceği belli olmaya başlamıştı. Yusuf’un çevik şekilde salladığı yan vuruşlar etkili olurken, bir ara Avni’nin ayağı kaydı ama bu maça tesir eden bir şey değildi.  

9. RAUND : Avni tamgaz hızlandı. Maçı sayı ile değil, nakavtla alma düşüncesiyle vurmaya başladı.  Ancak Yusuf’un direnci buna fırsat vermedi.  

10. RAUND: Son raundda ise aktif şekilde dövüşen Avni’ydi ve  başarılı bir dövüş sergileyen Yusuf karşısında sayı ile galip gelerek, Almanya Kıtalararası Ortasiklet Kemeri’ni beline törenle taktı. Maçı puanla kaybeden Yusuf’un maç bitiminde gidip Avni’ye sarılarak tebrik etmesi ve birlikte fotoğraf pozu vermesi ise, spor sahalarında ender görülen dostane güzelliklerin özlenen bir örneği idi. 

GALANIN BİTİMİNDE NELER DEDİLER?

Boks galasının sona ermesini takiben  konuşan Başkan İsmail Özen-Otto, “Müthiş bir boks gecesi yaşadık. Dünya çapındaki TV’lerin salonda olması çok önemli bir unsur olup, bizim ne kadar iyi yolda olduğumuzun bir göstergesidir” ifadesinde bulundu. Menejer Ahmet Öner de maçlar devam ederken ringde yaptığı açıklamada boksörlerinin performansını çok beğendiğini belirtirken, maçtan sonra da “Boksörlerimizi kutluyorum. Hepsi de çok iyi maçlar çıkardılar. Özellikle Avni Yıldırım’ın taktığı Almanya Orta Siklet kemeriyle birlikte gelecek yıl düzenlenecek Dünya Boks Gecesi’ne katılacak olmasını çok önemsiyoruz. “ şeklinde konuştu.

Not: Bu haberin her hakkı saklıdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir