Hamburglu Taksiciler Melodys’te  buluştu

Hamburg’daki Türkiye kökenli taksicilerin 2009’dan beri yılda bazen bir, bazen de  iki kez düzenlediği “Hamburg Taksi Emekçileri Birlik Beraberlik ve Dayanışma “ gecesi, eski bir taksici olan Çetin Gül‘ün City Nord’daki MELODY’S adlı mekanında yapıldı.

Haber: Yaşar Yıldırım (Gazetem.eu/ LİMAN)

Organizasyon ve hazırlığını Erdoğan Bayram, Şahin Saray, Süleyman Çetin ile Ayhan Oban’ ın yaptığı “Birlik Braberlik ve Dayanışma” gecesine  65 Türk taksici katıldı.

“Taksicilerin tamircisi” olarak tanınan Barmbeker Autohaus sahibi Mehmet Killi ve  T.A.S Autowerkstat’dan Sezai ve Ayhan ile Pro Werbe Technik GmbH sahibi Taşkın Irmak’ın misafir olarak katıldığı gece Erdoğan Bayram’ın açılış konuşması ve SPD Hamburg Eyalet Milletvekili Ali Şimşek’in taxi branşı ile ilgili  çalışmalar ve son gelişmeler üzerine bilgilendirme amaçlı yaptığı konuşma ile devam etti

.Bremen ve Hamburg Üniversiteleri Öğretim Üyesi  Dr. Latif Durlanık ve  müzik öğretmeni Deniz Dolaş ile Mehmet Yılmaz’ın yaptıkları çeşitli müzikler ile geç saatlere kadar neşe içersinde devam eden  gecede, bir yandan da, zaman zaman  cep telefonları ile Şampiyonlar Ligi‘nde o akşam  oynanan Kopenhag – Galatasaray  maçı da merakla  takip edildi. 

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Hamburg SPD Milletvekili Ali Şimşek, şunları söyledi: 

Hamburg Taksicileri yalnız değildir ve yalnız birakmayacağız
Teşvik programlarımız devam edecek!

Bu yasama döneminde, Taksi branşı ile bire bir yakından ilgilendim ve sorunlara el atarak pratik çözümler ürettik.

Özellikle Corona döneminde, çok zorluklarla karşılaşan Taksici dostlarımıza, Hamburg Maliye Bakanı ile yaptığımız etkinlik sonrası sizlerden gelen yoğun istek üzerine , çeşitli girişimlerde  bulunarak, taksicilerin Corona yardımından  yararlanmalarını sağladık ve taksi tarifelerini enerji giderine endeksli olarak yükselttik.

Taksicilik büyük  bir değişim içindedir. Son yıllarda Moia, Urban gibi bir çok büyük holdingler tarafından desteklenen girişimciler ile haksız  rekabetle karşı karşıya kalındı. Bu bağlamda Hamburg Senatosuna Taksiciliğin toplu taşımanın bir parçası olduğunu ve mobilite dönüşümde mutlaka taksi branşının desteklenmesi gerektiğini kabul ettirdik. Özellikle verdiğim önergeler ile Almanya çapında 520 elektrikli ve 20 hidrojenli taksisi olan tek eyalet durumuna geldik. Bundan sonra alt yapı içinde yatırımlar yapıyoruz. Şu ana kadar 14 milyona yakın teşvik verilmiş taksicilere ve alt yapıya yatırım yapılmış. Taksici dostlarımızla Belediye Sarayı’nda yaptığımız kahvaltıda da gündeme dair sorunları masaya yatırdık ve pratik çözümler ürettik.”

İşte katılımcılardan bazıları; Mustafa Tuna, Hasan Akın, Hasan Eldeniz, Mustafa (Hansa), Aydın, Süleyman Çetin,  Ayhan Oban, Yücel,  Şahin Saray,  Hasan (Abi),  Dr Latif Durlanık (Hamburg Üniversitesi öğretim görevlisi),  Erdoğan Bayram,  Seyfi Yıldız ( Kasabalı),  Hakkı Atakay,  Erdal Aydın,  Ercan Kaya,  Mehmet Kurul,  Celal Ünal,  Kerim Kılıç, Mehmet Yılmaz,  Diren,  Ünsal (Taşova),  Ali Özcan,  Adem,  Taşkın,  Halil ( Mannesman),  Mithat Döngel,  Cemal Keles,  İlhami Aktar,  Ali Şimşek,  Ufuk, Adnan, Timur Tapki,  Erbay Coşkun, Sezai Eroğlu, Ayhan Şenol  (T.A.S werkstat sahipleri), Ünsal Kayhan, Baytar Ali,  Aintin Raif,  Yasar Yıldırım Erdal (Elazığ), Bahattin Akbaba, Bekir, Kamil, Sezer, Diren,  Cemal (Antep), Mehmet Killi (TAS werkstat), Mehmet Atak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir