HAMBURG’TA KARADENİZ RÜZGARI ESTİ!

21 yıldan bu yana Hamburg Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftar Derneği’nce düzenlenmekte olan Dayanışma Gecesi, yine Class Hotel salonunda 500’ü aşkın katılımcıyla ve oldukça coşkulu bir havada geçti.

Haber: Mehmet Atak / Ali Akdemir (Gazetem.eu) / Fotoğraflar: Hurşit Köse (Futbol Express)

Türkiye’den gelenler ile Hamburglu sanatçıların sahne aldığı Hamburg Trabzonlular Dayanışma Gecesi’ne, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora (Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi) , Muavin Konsolos Cemal Alsulu, SPD Milletvekili Güngör Yılmaz, STK temsilcileri Mehmet Emin Süzen (EUBA), Ruhi Özer (Sivaslılar), Remzi Jasim (Kerkük Türkmen), Murat Kaplan (TGH), Nihat Kırmızı (GS), Himmet Keklikçi (FB), Şuayip Karakuş (ADD), Ertaş Akçelik (BJK), Erdal Altuntaş (HTBB), Ali Ekinci (UID), Şahin Almaoğlu (Türk Kültür Derneği), avukat Muammer Kazancı, İş dünyasından Adem Dalkıran, Dursun Altuntaş, Salim Yıldız, Sümbül Tarakçılar ile Medya mensupları ve çevre şehirlerden bile gelen Karadenizli vatandaşlarımız ştirak etti.

Katılım ve Çoşkunun yüksek olduğu etkinlikte, vatandaşlar gönüllerince doyasıya eğlenerek etkinlik boyunca bol bol Horon ve Halay’lar çekerek pozitif enerjilerini sahneye taşıdılar.

KONUŞMALAR:


BAŞKAN İLHAN YILMAZ’DAN “TÜRKÇE” İÇİN ÇAĞRI

Dayanışma Gcesi proğramının açılış konuşmasını yapan Başkan İlhan Yılmaz, selamlama sözlerinin ardından özetle şunları söyledi: “Çeşitli bakımlardan farklı da olsak, Türkiye sevgisi ortak paydası altında, insan hakları çerçevesinde eşit vatandaşlar olarak bir araya gelerek eşsiz bir dayanışma örneği sergilemekteyiz. Almanya’da Türk Toplumu’nun karşılaştığı zorluklar ile Türkçe’nin öğrenilmesinde yaşanan sorunlar, okul problemleri ve Türkçe derslerine ilgisizlik hepimizin ortak meselesidir. Bu konularda duyarlı olmaları için tüm ailelere çağrıda bulunuyor bulunuyorum.


M. KONSOLOS CEMAL ALSULU TRABZONSPOR’U TEBRİK ETTİ

Tüm katılımcıları selamlayan Muavin Konsolos Cemal Alsulu, etkinliği düzenleyen Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında,Sivil Toplum Örgtlerimizin zengin kültürümüzün ve sanatımızın yurt dışında tanıtılması ile milli ve manevi değerlerimizin genç kuşaklara aktarılarak yaşatılmasında verdikleri değeri bu tür etkinliklerle verdikleri desteği ve vatandaşlarımızı bir araya getirmelerini, ayrıca da Türk toplumunun sorunlarının çözümünde gösterdikleri dayanışmayı çok anlamlı ve önemli buluyoruzdedi.

Cemal Alsulu, “Trabzon deyince, aklımıza Trabzonspor ve futbolda kazandığı başarılar gelirşeklinde konuştu ve Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında aldığı galiyetten dolayı tebriklerini bildirdi.

MİLLETVEKİLİ SALİH CORA: “Hepiniz bizler için birer rehbersiniz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, “Türkiye’den sizlere selam getirdimdiyerek başladığı konuşmasında özetle şu ifadelerde bulundu: Sizler Türkiye’ye gelerek, bizler de buralara gelerek özlemlerimizi gidermekteyiz. Hepiniz bizler için değerli birer rehbersiniz. Sizlerin burada birlik ve beraberlik ruhuyla toplandığınızı görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Avrupa’da yaşayan insanlarımızın yaşam problemlerini yerinde görüp tespit ederek Türkiye’deki ilgili makamlarımıza götürüyorum.

Trabzonspor’umuzun futboldaki başarılarından dolayı gurur duyuyoruz

DAVETLİLER BOL BOL HORON VE HALAY ÇEKTİLER

Tam 21 yıldır bu etkinliğin Noel Gecesi düzenleniyor olması, Türkiye’den Karadenizli Sanatçıların sahne alması ve Kemençe eşliğinde kadınlı erkekli yaklaşık 100 kişinin katılımıyla 3 daire şeklinde oynanan hareketli Horon’larnedeniyle artık geleneksel bir etkinliğe dönüşen Hamburg Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarları Dayanışma Gecesinin sunumunu, Hamburg’un tanınmış müzisyeni Yücel Acar yaptı.

SOLİSTLER GEÇİDİ GİBİ ETKİNLİK

Hamburglu sanatçı Doğan Öztürk‘ten Urfa yöresinini duygulu parçalarıyla başladı. Adeta birSolistler Geçidi“ne dönüşen gecede, Hamburglu Grup Mavilim orkestrası, Karadenizli sanatçılar Volkan Arslan, Anıl ve Ağzem Yılmaz, Tahsin Terzi, Erdal Güvendi ve finalde ise Özlem Üngör sahne aldı.

Programın sonunda sahne alan Türkiye’den gelen sanatçılar Volkan Arslan ve Özlem Üngör göz dolduran sahne performanslarıyla karadeniz gecesine gelen misafirlerin büyük beğenisini ve alkışlarını aldılar.

Geç vakitlere kadar müziğin sihirli ritminde gönüllerince eğlenen konuklar sahneyi boş bırakmayarak saatlerce bol bol horon ve halay çekerek bir yılın yorgunluğunu birlikte atarak, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUM: Her yıl artık tarihi kesin belli olan ve geleneksel hale gelen bu güzel başarılı geçen etkinlikten dolayı başta dernek başkanı İlhan Yılmaz‘ın şahsında, tüm emeği geçen yöneticileri, sahne alan müzisyenleri ve sanatçıları başarılı performanslarından dolayı kutluyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir