HAMBURG’UN FARK YARATAN MİLLETVEKİLİ: “MEHMET YILDIZ”

3 dönemdir Hamburg Eyalet Parlamentosunda  Milletvekili olarak görev yapan ve  yaptığı etkili çalışmalara ilaveten, düzenlediği etkinlikler ve halka yakın olmasıyla soyadı gibi parlayan Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, fark yaratmaya devam ediyor. 16 yıldır aralıksız olarak Mehmet Yıldız öncülüğünde Billstedt semtinde gerçekleşen Yalda Fest’e, bu defa  500’ü aşkın insan katıldı. Salonda  yer kalmadığı için bir çok sayıda vatandaşın kapıdan geri dönmek zorunda kaldığı ifade edidi.

HALK İÇİN DEĞİL AB VE ABD EMPERYALİZMİ İÇİN SAVAŞIYORLAR
Geceye katılan ve desteklerini sunan  herkese teşekkür eden Yıldız, ” Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşta başta zengin ailelerin çocukları ülkelerini terk etti. Geriye kalan fakir işçi ailelerin çocukları savaş ile karşı karşıya kaldılar. Ukrayna işçi çocuğu askerleri kendi halkı için değil ne yazık ki Avrupa ve ABD’nin emperyalizmi için savaşıyorlar. Savaşın durması için barış müzakeleri yapılmıyor, aksine bölgeye sürekli silah sevkiyatı yapılıyor Bu savaşta Almanya’nın büyük bir silah tedarikçisi ve savaş bölgelerine silah ihracatçısı olduğu açıktır. “ dedi.

.
SAVAŞLARI, İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN BARIŞ İÇİN VERECEKLERİ MÜCADELE DURDURACAKTIR

Terör örgütü Hamas’ın yok edilmesi bahanesiyle Filistin- Gazze’nin neredeyse yerle bir edildiği  ifade eden Yıldız: “ Sol görüşlü bir İsrail gazetesinde çıkan bir haberde, İsrail’in büyük bir terör saldırısına karşı önceden bilgilendirildiği iddiasını ortaya atıyor ve 10 saat önce saldırının olacağı uyarısında bulunuluyor. Ama herhangi bir önlem alınmıyor.  İsrail, dünyanın en iyi organize edilmiş güvenlik ve istihbarat servisine sahip olduğu söyleniyor. BM’nin önerdiği iki devletli çözüm, ABD ve İsrail tarafından görmezden geliniyor. Savaşları emperyalist güçler değil işçi ve emekçilerin barış için verecekleri mücadele duracaktır“ diye konuştu.

HER AY HAMBURG’UN FARKLI SEMTLERİNDE KAHVALTI

Her ay Hamburg kentinin farklı bir semtinde vatandaşlar ile biraraya gelip ücretsiz kahvaltı veren Yıldız’ın bu yılki son durağı Harburg semti oldu.. Yıldız, 28 Ocak Pazar günü 11-14 saatleri arasından Masal Deluxe Event’de Barış Kahvaltısı düzenledi.

ÜCRETSİZ SOSYAL DANIŞMANLIK VE HUKUK DESTEĞİ
Vatandaşlara hizmette sınır tanımayan Yıldız, Billstedter Hauptstraße 78, 22117 Hamburg adresindeki bürosunda ücretsiz olarak sosyal danışmanlık ve hukuk desteği veriyor. Pazartesi -Salı günleri 13:00-15:00 saatleri arasında göçmen ve mülteci hukuku uzmanı Sigrid Töpfer danışmanlığında vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yardım ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir