HANAU’DAKİ SALDIRIYA TÜRKİYE’DEN İLK TEPKİ

Hanau’da meydana gelen silahlı saldrılarda Türk vatandaşlarının da arasında olduğu 11 kişi hayatını kaybetti. Irkçı saldırı üzerinde durulan saldırıya,Başbakan Merkel ve Türkiye Dışişleri ile İletişim Başkanından ilk tepkiler geldi. Almanya Başsavcılığı  soruşturmayı terör şüphesi kapsamında başlattı.

Almanya’nın Hessen eyaletinde, Hanau’da kafe ve nargile barına yapılan saldırılarda son verilen bilgilere göre 11 kişi hayatını kaybetti. Ülkede yer alan haberlere göre olayın ırkçı saldırı olduğu belirtilirken, başbakan Angela Merkel Saksonya Anhalt eyaletine yapacağı randevuyu iptal ettiğini söyledi. Türkiye’den ise ilk tepki Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. 

Mevlüt Çavuşoğlu

Bakan Çavuşoğlu Hanau’da gerçekleşen saldırının ırkçılık üzerinde durulduğunu, ancak kesinleşen sonucun beklenildiğini belirtti. 

Fahrettin Altun da twitter hesabından hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi ve Avrupa’da ırkçılığın sıklıkla karşılandığını, ırkçılık temelli bu şiddet sarmalının son bulmasının  temenni edildiğini söyledi, ”Hanau saldırısına dair soruşturmanın titizlikle gerçekleştirilmesini ve saldırının tüm faillerinin yakalanarak en sert şekilde  cezalandırılmasını talep ediyoruz! şeklinde tepki verdi.

Olayın ardından bugün saat 16.30’da Hamburg-Rathaus önünde ırkçılığa karşı gösteri yapılacağı duyuruldu.

Derleme : Naciye ASLAN – Resimler : YOUTUBE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir