IKEA KATALOĞU TARİHE KARIŞIYOR

İsveç merkezli mobilya devi IKEA’nın geleneksel kataloğu artık basılmayacak. İlk kez 1951’de basılan IKEA kataloğu, müşterilerin internete yönelmesi nedeniyle tedavülden kalkıyor.

İsveç merkezli mobilya mağazası IKEA, meşhur kataloğunu artık yayımlamama kararı aldı. IKEA’nın 70 yıllık geleneğine, müşterilerin artık internetten alışverişe yönelmesi sonucu son vereceği açıklandı.

2016’DA 200 MİLYON BASILDI

İlk olarak 1951 yılında basılan IKEA kataloğu, dünyanın en büyük yıllık yayınlarından biri haline gelmişti. Katalog, 1951’de MK Wing modeli kolçaklı koltuğun kapağında olduğu ilk kataloğundan 285 bin adet basmıştı. IKEA kataloğunun en fazla basıldığı yıl ise 2016 olmuştu. 2016 yılında, 200 milyon adet IKEA kataloğu 50’den fazla ülkede ev ve mağazalara dağıtılmıştı. Geçtiğimiz sebe ise 40 milyon kopya dağıtılmıştı.

‘DUYGUSAL BİR KARARDI’

IKEA’dan yapılan açıklamada, kataloğa son verme kararının kendileri için ‘duygusal’ bir adım olduğu ancak giderek daha fazla müşterinin ürünlere internetten baktığı ve yine internet üzerinden alışveriş yaptığı belirtildi. Firmanın online satışlarının son bir yılda yüzde 45 oranında arttığı da aktarıldı.

Kaynak : https://www.gazeteduvar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir