İLAHİYATÇI YAZAR ÖMER DÖNGELOĞLU VEFAT ETTİ

İstanbul Başakşehir Hastanesi’nde yeni tip corona virüsü tedavisi gören ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu bugün hayatını kaybetti.

Yapmış olduğu birçok televizyon programı ile tanınan ve Hamburg ile Avrupa’nın muhtelif şehirlerinde dini konferanslar vermiş olan Döngeloğlu’na bir süre önce Covid-19 tanısı konulmuştu.  52 yaşındaki Ömer Döngeloğlu, Ramazan aylarında Sahur programları da yapmaktaydı.

ORGANİZATÖR SANATÇI ERKAN AK: “ÇOK ÜZGÜNÜZ” 
2010 yılında İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun Schleswig- Holstein eyaletinde 3 şehirdeki konferanslarını organize eden ve kendisiyle geçen yıl Bremen’deki bir etkinlikte sahne alan Hamburglu organizatör sanatçı Erkan Ak, mütevazi bir ilahiyatçı olarak nitelediği Döngeloğlu’nun genç sayılacak bir yaşta Koronavirüs nedeniyle hayata veda etmesi karşısında derin bir üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Hocamızın en sevdiğim yönü, halkın içinden biri olarak hiçbir mevki ve şöhreti önemsemezdi ve kendisini insanlara hakka duyduğu teslimiyeti, tefekkül ve tefekkürü anlatmakla görevlendirmişti. Tek derdi dinimizi ve doğru kul olmayı anlatmaktı. Mekanı cennet olsun!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir