İşadamı Selahattin Sis: “Çiçek hayatın ruhudur!”

Hamburglu girişimci Selahattin Sis, günümüze kadar 5 branşta iş kurmuş olmasını “Ticaretin onda dokuzu cesarettir” prensibine bağlıyor.

Haber: Mehmet Atak

Türkiye’de esnaflık yapan babasının yanında ticarete merak saran ve 22 yıl önce geldiği Almanya’da  Niedersachsen, Schleswig- Holstein ve Hamburg eyaletlerinde Gastronomi, Textil, Ayakkabı, Kuaför ve şimdilerde ise Çiçekçilik branşında girişimciliğini sürdüren işadamı Selahattin Sis‘le, Hamburg’un Altona tren istasyonu içindeki ELA’s adlı çiçekçi dükkanında görüştük

BELGESİNİ ALİ KOÇ VERDİ

Aylar önce Fenerbahçeliler Derneği’nin düzenlediği gecede 5 bin Euro ile “Vakt-i Fener” yapıtını Başkan Ali Koç‘un elinden alan ve giriş aidatını da ödeyerek Kongre Üyesi olan Selahattin Sis, “Ayağımıza kadar gelen başkanımız Ali Koç’un bu jestini geri çeviremezdik” diyerek, taraftarlık ruhunun ağır bastığını belirtti ve  “Şimdi bu tablo evimizin baş köşesini süslüyor” sözüyle de Fenerbahçelilik gururu ve sevincini  dile getirdi.

ÇİÇEKÇİLİK DE APAYRI BİR SANATTIR

Son 3 yıldır Altona gibi işlek bir tren istasyonu içindeki çiçekçi dükkanını sıfır ön bilgi ile açmasını da tamamen genetik bir olay olarak niteleyen Selahattin Sis, “Ticaretin 10’da 9’u cesarettir” sözünün bu konuda etken olduğunu ifade etti. Çiçekçiliğin özel bir sanat olduğunu belirten Sis, yıl içindeki özel günlere mahsus taze çiçek hazırlamanın da önem taşıdığına vurgu yaparak “Güzel bir buket çiçek, insanların gözü ve ruhuna hitap eden evrensel bir güzelliktir” ifadesinde bulundu. Ela’s adlı çiçekçi dükkanı ile şimdilerde bölgenin sayılı çiçekçilerinden biri noktasına gelmenin önemine değinen Sis, “Kaliteli ve özel dekorlu bir buket çiçek alan müşterilerin memnuniyetini bakışlarından okumak bizleri de sevindiriyor” şeklinde konuştu.

Z kuşağı gençlere de seslenen Sis, çok geniş bir eğitim sistemine sahip ülke olan Almanya’nın bu imkanlarını çok iyi değerlendirerek, ticarete atılmaları durumunda da planlı proğramlı şekilde hedeflerini belirlemeleri tavsiyesinde bulunarak, “Kazandıklarının yüzde 60’nı Emlak, yüzde 40’ını ise yeni yatırımlara harcasınlar. Emlak sahibi olmaları ise, onların daima bir yaşam garantisi olacaktır” dedi. 

İŞİNİN BAŞINDA OLMA ŞARTI

Geçmişe takılmadan, işinin daima başında olmanın önemine değinen Selahattin Sis, ünlü br dörtlükle buna vurgu yaptı: 

Tarlan varsa içinde ol

Teknen varsa kıçında ol

İşin varsa başında ol

Eşin varsa yanında ol !      

Girişimcilkte sınır tanımayan Selahattin Sis, “Ticari hayatta insanların her an uygulamaya koyacağı bir  B planı da mutlaka olmalıdır. Tabii ki benim de sürpriz branşlar için bazı planlarım var” şeklinde konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir