JAMES BOND FİLMLERİNİN YILDIZI SEAN CONNERY HAYATINI KAYBETTİ

James Bond filmlerinin unutulmaz aktörlerinden Sean Connery hayatını kaybetti. 90 yaşındaki İskoç aktör parlak kariyeri boyunca bir Oscar, iki Bafta ve üç Golden Globes’a layık görülmüştü.

Ünlü aktörün ölüm haberi ailesi tarafından açıklandı.

Bond filmlerinde 7 defa ünlü gizli ajan 007’yi canlandırdı

1930 doğumlu aktör 1962’de ilk defa James Bond rolünü oynadı. Toplamda 7 defa Bond karakteri için kamera karşısına geçti. Efsane oyuncu ayrıca Alfred Hitchcock’un yönettiği psikolojik gerilim filmi Marnie’de de baş roldeydi.

1980’ler, Connery’nin genç öğrencilere rehberlik eden bir karakteri canlandırdığı “The Name of the Rose” gibi unutulmaz bir filmle sinemaya tekrar damgasını vurduğu dönem oldu.

Brian de Palma’nın “Dokunulmazlar” filmiyle Connery, kariyerinin tek Oscar’ı olan En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Edinburgh, Fountainbridge’de doğan ve asıl adı Thomas Sean Connery olan oyuncu, gururlu bir İskoçyalı olarak tanınıyordu ve vücudunda “sonsuza dek İskoçya” yazılı bir dövme olduğu söyleniyordu.

2000 yılında şövalyelik (Sir) unvanına layık görülen Connery, İskoçya’da çok kısa süre yaşamasına rağmen doğduğu ülkenin bağımsızlığını güçlü şekilde destekliyordu. İskoçlara özgü eteği ‘Kilt’i her fırsatta giymeyi ihmal etmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir