Kaftancıoğlu ve Nazlıaka’lı Panelin yankıları sürüyor

CHP Hamburg Birliği’nin 22 Ocak’ta Alevi Vakfı salonunda düzenlediği  ve CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın konuşmacı olarak katıldıkları “Cumhuriyetin ikinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi” adlı panelin yankıları devam ediyor. Dile getirilen görüşlerin de genelde pozitif olması dikkat çekiciydi. 

HABER: Mehmet Atak (Gazetem.eu/ Liman)

İşte yalnızca Almanya ve Avrupa değil, Türkiye medyasında da oldukça ses getiren CHP Hamburg Birliği’nin geçtiğimiz Pazar günkü  paneli hakkında değerlendirme görüşleri:

HULİSİ IŞITAN (CHP Hamburg Birliği Başkanı): Kısa bir süre önce iş başına gelen Yönetim olarak aktif bir çalışma ve CHP’nin iki saygın siyasetçinin iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz bu tarihi Panel’e gösterilen yoğun ilgi, ne kadar doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Tüm emeği geçenler ile, katılımcı Milletvekillerimiz, STK, İş insanları, Sanat, Medya, Spor Dernekleri ve TGH Başkanına teşekkürlerimi sunarım. Bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz.

EROL BULDAK ( CHP Hamburg Birliği bir önceki dönem başkanı, Danışma Kurulu Üyesi): Almanya ve Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızca çok merak edilen isimlerden Kaftancıoğlu ile Nazlıaka’nın ilk olarak Hamburg’da halkın karşısına çıkmış olmaları tek kelimeyle olaydır. Konuşmalarıyla, bu seçimler için güvencemizi daha da arttırdılar.

GÜNGÖR YILMAZ (SPD Hamburg Milletvekili) : Bugüne kadar hep erkek siyasetçileri dinlemeye alışmışken, CHP’nin seçkin 2 kadın siyasetçisini bu panelde karşımızda görmek cidden sevindirici idi. Gerek konuşmaların içeriği, gerekse yoğun katılım ve sorularla çok ilginç bir toplantı oldu. Yeni CHP Hamburg Birliği’ni kutluyor ve başarılar diliyorum.

ORHAN ÖZGÜR ( Haak-Bir eski Başkanı/ CHP Birliği Danışma Kurulu Üyesi) : Beklenenin de üzrinde bir katılımın olduğu paneldeki konuşmalarıyla Türkiye’deki durumu sansürsüz bir şekilde bizlere aktaran Kaftancıoğlu ve Nazlıaka ile birlikte, Paneli düzenleyen CHP Hamburg Birliği de çok önemli toplumsal bir görevi başarıyla yerine getirmiştir. Hepsine minnetrarız.

ORHAN CENGİZ (Alevi Kültür Merkezi Başkanı) : Her iki konuşmacı da ülkemizin sorunlarını cesaretli konuşmalarıyla ve yerinde tespitlerle dile getirdiler. Özellikle de Kaftancıoğlu daha vurgulu sözlerle konuşurken, HDP gerçeğine de parmak bastı. Konuşmaların altına ben de imzamı koyuyorum. Beklentimiz, daha büyük bir salonda daha fazla katılımla bu tür etkinliklerin düzenlenmesidir.

EYLEM ENDAM DOĞAN (CHP Hamburg Birliği Kadın Kolları Başkanı) : Türkiye’deki yoğun siyasi gündeme rağmen Hamburg’daki panelimize konuşmacı olarak katılan Sayın Kaftancıoğlu ile Sayın Nazlıaka’yı dinlemek kadar, onlarla tanışıp sohbet etme fırsatı da bulduğum için çok mutluyum. Aydınlatıcı konuşmalarıyla güzel mesajlar verdiler.

BAYRAM İNAN (Eski İlçe Milletvekili): Bu panel tümüyle gayet iyi geçti. Demek ki insanlar bu tür etkinliklere özlem duyup, ilgi gösteriyorlar. Seçimlere kadar bu tür toplantılar sıklıkla yapılmalıdır. Bu seçimin çantada keklik olmadığı CHP tarafından bilinmeli ve HDP faktörü de dikkate alınmalı.. CHP’nin, ülkemizdeki tün yanlış uygulamalara karşı hukuki yollara başvurması beklentimizdir.

BEHÇET ALGAN (Eski İlçe Milletvekili) : Çoktandır özlemi çekilen bu panel, zamanlama, katılım, heyecan ve konuşmaların içeriği yönünden çok verimli idi. Bu salonda 6’lı Masa’ya karşı gösterilen olağanüstü ilgi, bunun önümüzdeki seçimlere de yansıyacağının bir göstergesi olarak düşünüleblir..Bu bağlamda, seçmenlerimizin de mutlaka sandık başına giderek, bu hayati seçimler için oylarını kullanmalarının bir insanlık görevi olduğunu hatırlatıyorum.

NURCAN KESKİN (Tiyatro Asmin): CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nu ve Aylin Nazlıaka’yı Hamburg’da ilk kez canlı olarak dinleme ve kısa da olsa sohbet etme imkanım oldu. Son derece samimi ve güçlü bir duruşu var. Yasaklı olmasına rağmen, ülke gerçeklerini tüm açıklığıyla anlatması takdire şayandı.Bütün soruları açık yüreklilikle, muhalefet olarak hataları olduğunu da kabul ederek yanıtlaması da ayrıca alkışlanacak bir davranıştı. CHP, HDP’siz yani Kürt oyları olmadan (İstanbul Belediye seçiminde olduğu gibi) sadece 6’lı Masa ile bir sonuca varamaz.

MEHMET YILDIZ (Hamburg SOL Parti Milletvekili) : Bir Pazar günü o kadar çok insanın panel vesilesiyle bir araya gelmesi hayli sevindiricidir. Öte yandan partilerin de şu kritik dönemde birlik içinde olması da bir umuttur. Özellikle CHP’nin de bu birlik ve dayanışma havasını çok iyi değerlendirmesi bizim temennimizdir. Ve de Türkiye’deki demokrasi mücadelesine destek verilmelidir.

ALİ ŞİMŞEK (SPD Hamburg Milletvekili) : Çok geniş kitlelerden oldukça yoğun bir katılım olması ile dolu dolu konuşmalarla verilen mesajlar memnuniyet vericidir. Yurt dışında yaşayan insanlarımızın Türkiye’deki gelişmeleri bu derece yakından takip etmeleri kadar, CHP Hamburg Birliği’nin bu panel atılımı da önemli ve dikkat çekicidir.

SELÇUK HAN (İYİ Parti Hamburg Temsilciliği) : Kurgu, katılım, içerik ve verilen mesajlar açısından çok olumlu bir etkinlik oldu. Hamburg’daki 6’lı Masa’nın diğer ögeleri de artık daha belirgin şekilde halka sunulmalıdır. Ama sonuç olarak örnek bir panel yaşadık. Başkan Hulisi Işıtan’ın şahsında tüm CHP Birliği yönecilerini tebrik ediyorum.

OYA PERVİN PELİT (Yönetmen- Yazar, Danışma Kurulu Üyesi) : Dolu bir salon, toplantı heyecanı, coşku, umut ve profesyonel konuşmacılarla o panelde geleceğe olan güvenimiz daha da arttı. CHP Birliği çok önemli bir etkinliğe imza atarak, gelecek için bizlere ümit verdi.

MURAT KAPLAN ( Hamburg Türk Toplumu Başkanı) : Canan Kaftancıoğlu ve Aylin Nazlıaka gibi deneyimli siyasetçilerin Hamburg’a gelerek 600 kişi önünde saatlerce konuşup, her soruya da cevap vermiş olmakarı tahdire şayan bir hadisedir. Muhtemelen Mayıs ayında yapılacak seçimler için Almanya’da yaşayanseçmen vatandaşlarımızın sukunet içersinde sandığa gitmeleri temennimizdir. 

SALİH ÇELİK (Almanya Yozgatlılar Federasyonu eski Başkanı) : Kamuoyunda da oldukça dikkat çeken, toplumun her kesiminden katılımcıların olduğu nezih bir toplantı oldu. Şahsen beklentim daha sert mesajlar verileceği yönünde idi ama gayet ılımlı, barışçıl şekilde konuştular. Baştan sona hepsini merakla dinledim.

BİROL TOPALAK (Demokrat Çorumlular Platformu Başkanı) : CHP Birliği’nin Kaftancıoğlu ve Nazlıaka’yı davet ederek başlatığı bu panel serisinin ilki, oldukça verimli ve başarılı geçmiştir.Teşekkür ediyoruz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir