KANARYA TAM GAZ, ASLAN AĞIR AKSAK!

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin atağa geçtiği, Başakşehir’in kazanmaya başladığı, Galatasaray’ın Dadaşlar diyarında 3 puanı bulduğu haftanın önemli karşılaşmalarını ve 1. Lig’den Adana Demirspor’un gidişatını Hakan Ortatepe’nin hiç bir yerde bulamayacağınız yorumlarında bulacaksınız.

İşte Hakan Ortetepe’den zevkle okuyacağınız o yorumlar:

BAŞAKŞEHİR KENDİNE GELDİ 

Şampiyonlar Ligi’deki il maçında Lepzig’den 2-0’lık mağlubiyetle dönen Başakşehir, İstanbul’da karşılaştığı Antalyaspor önünde aldığı 5-1’lik sonuçla pandemi uykusundan uyandığını gösterdi. Kimsenin bu kadar farklı bir skoru beklemediği maçta atılan güzel goller ve futbol keyif verdi. Başakşehir vites yükseltmeye başladı. 

GALATASARAY GALİBİYETE RAĞMEN SEVİNEMİYORSA!..

Galatasaray, Erzurum’da 2-1 kazandı ancak yine de mutlu olamıyor. Haftanın tek deplanman galibiyetini almalarına rağmen, yolunda gitmeyen bir şeyler var ki Fatih Hoca hiç huzurlu değil. Bu durum daha ne kadar böyle devam eder, Hoca ne kadar daha sabreder elindeki bu starlara bilinmez, ama bizim bildiğimiz Fatih hoca devre arası operasyon yapar mutlaka. Fatih Hoca’nın maçtan sonraki basın toplantısında söyledikleri de, önümüdeki dönemin artık eskisi gibi olmayacağının bir işareti olarak yorumlanabilir.

Maça gelince.. Takım olarak sistemli bir oyun ve organize bir atak göremiyoruz. Geriden Marcao ve onun önünde Taylan ile oyun kurmak istiyorlar, ancak onlar da yedikleri baskı ile topu oyuna sokamayınca, ayağa pas yerine, uzun toplarla kanatlara açılarak çıkmak zorunda kalıyor Galatasaray. Attıkları ikinci gol Babel’in yaptığı orta ve Falcao’nun kişisel becerisinin ürünü ama  devamı yok maalesef. Yani takım olarak değil de kişisellikle gol atabiliyor. Onu da star dediğimiz bu futbolcular oynamak isterlerse gerçekleştirebiliyor Galatasaray.

Mesela maç sonrası yapılan tipik yorumlar; “Belhanda’yı bu gün daha istekli gördük”.. Demek ki istekli değil oynamaya, oysa  onun işi bu ve bu yüzden para kazanıyor. Babel iki olumlu hareket yapıyor, ”Babel‘in yetenekli bir futbolcu olduğunu biliyoruz”.. Evet biliyoruz da neden istikrarlı değil.? Attığı golden dakikalar sonra haksız şekilde ikinci sarıdan kırmızı kart gören Falcao için “eski günlerine döndü” deniliyor da, peki bu adam gol atsın diye alınmadı mı ? Onun işi bu, gol atmak. Hep bir beklenti var bu oyuncular için ve her defasında “artık olsun” diye bekliyor camia, ama bir türlü olmuyor. Arada bir aldatıcı iki performans gösterip tekrar başa dönüyorlar. Haliyle bu durumdan, diğer oyuncular da etkileniyor ve baskı altına girip gerçek oyunlarını oynayamıyorlar. Ancak bu durumdayken bile 3 puan alıp yarışın içinde kalmak önemli yine de. 

SARI KANARYALAR UÇUŞA GEÇTİ

Fenerbahçe, kazanmaya devam ediyor. Kadıköy’deki maçta İlk yarı Trabzonspor ayağa pas yaparak oyunu forsa etti. Bu sezon henüz lakabına uygun “Fırtına” gibi esemeyen bordo mavililer, ilk devrede daha hakimdi oyuna ve hatta golü de buldu. Fenerbahçe ilk yarıda Abdülkadiri durdurmakta zorlandı. İkinci devre Abdülkadir’in yanında Mwakame ile bir şeyler yapmaya çalıştılar ama bu yeterli olamadı. Diğer futbolcular maalesef aynı seviyede ve coşkuda devam edemediler. Trabzonspor’da ki hırs ve kazanma isteği sanki Fener takımına geçmişti ikinci yarı ve yapılan değişikliklerle birlikte daha coşkulu bir futbol oynadı ve bu kritk derbi mahiyetindeki maçı da 3-1 kazandı. E tabi kadrosunun geniş olması da başka bir avantaj. 

FIRTINA NE ZAMAN ESMEYE BAŞLAYACAK ?

Bazen istersiniz ama olmaz ve işler yolunda gitmez ya, işte bu maçta da Sosa için aynısı oldu. Yedikleri golde şanssızdı ve daha sonrasında da istediği oyunu bir türlü oynayamadı.  Erol Hoca da bunu gördü ve ikinci devreye Sosa’yı oyundan alıp Cisse ile başladı. Bu değişiklik Trabzon’un oyun planını allak bullak etti. Akabinde hemen devrenin başında golleri de bulunca rahatladı Fenerbahçe. İlk yarıda Trabzonspor’daki hırs ve kazanma isteği sanki Fener takımına geçmişti. İkinci yarı ve daha coşkulu bir futbol oynadı. E tabii Fenerbahçe’deki kadrosunun geniş olması da başka bir avantaj.

Trabzonspor’un elindeki imkanlarla, Newton Hoca’nın kafasındaki oyunu oynayamayacağını daha önce de söylemiştik. Yönetimin “Arkasındayız” demiş olmasına rağmen Newton Hoca, kendisini normal bir Avrupa takımında ve o şartlarda olduğunu zannettiği için malesef çok fazla uzun ömürlü olamayacak gibi. Trabzonspor’u bu şekilde daha ileri götürebilmesi mümkün değil. 

ALANYASPOR’DA LİDERLİK HAFTALARI 

Alanyaspor da Lig’in tepesindeki yerini sevdi. Karagümrük karşısında zorlanmadan kazandı. Ancak bunu sezon sonuna kadar devam ettirebilir mi? Oyunculara baktığımızda Bakasates, Davidson ve Babacar’ın yanı sıra Salih Uçan da takıma farklı katkı yapmaya başladı, ilerleyen dönemde, Alanya daha önce Ozan Tufan’a yaptığını ona da yapacak gibi. 

ADANA DEMİRSPOR’DAN BOL GOLLÜ GALİBİYETLE

TFF 1. Lig’de öceki hafta  Ümraniyespor’u 4-2 yenen Adana Demirspor, bu hafta da deplasmanda karşılaştığı Bandırmaspor karşısında 3-0’lık farklı bir galibiyet aldı. Daha önce Süper Lig’de oynamış Türk oyuncular ve Avrupa’da top koşturmuş yabancılardan oluşturduğu kadrosu ile şimdiden farkını ortaya koymaya başladı. Şu anda sıralamada Tuzlaspor ve İstanbulspor’un ardından üçüncü durumda olan Adana Demirspor, gelecek yıl Süper Lig’de yer alacak gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir