KARTAL TEPEYE KONDU

Süper Lig’de haftaya lider olarak giren Galatasaray’ın 16. haftada golsüz Antalyaspor beraberliği  ile birlikte zirve yarışında Beşiktaş tam 81 hafta sonra puan farkıyla liderliğe çıktı. Alanyaspor ile Galatsaray’ın yanı sıra Gaziantepspor ve Fenerbahçe de zirve yarışını sürdürüyor. 

İşte Hakan ORTATEPE’den  zevkle okuyacağınız Haftanın Yorumları:

Hakan

Ortatepe

Öncelikle Galatasaray’lı Omar’a geçmiş olsun, şifalar diliyoruz. Umarız bir an evvel saglıgına kavuşur.

SON DAKİKADA BEŞİKTAŞ

Süper Lig’de en çok galibiyeti ve tek beraberliği olan aynı zamanda da en fazla gol atan takımı olan Beşiktaş, Kayserispor karşısında 89 da ve uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı kazanıp liderliğe oturdu

Yeni yılın ilk haftasında oynanan maçlara baktığımızda Süper Lig çok renkli bir görüntü vermeye başladı. Lider her hafta değişiyor. Geçen hafta liderliğe yükselen Galatasaray, bu hafta berabere kalıp 2 puan kaybedince liderlik koltuğunu Beşiktaş’a devretti.

Futbol oyunu böyle bir şey, geçmiş yok, bugün geçerli ve bugün de lider Beşiktaş.
Katı bir savunmaya karşı son dakikaya kadar inatla mücadele eden Kartal zirveye kondu. Mensah penaltıyı atsa belki çok daha farklı geçecek bir maç olacaktı. Kadrosunda Ghezzal ve Aboubakar gibi iki önemli eksiği olan Beşiktaş forvette Güven Yalcın ile başladı. Ancak Güven ne düşünüyor ve ne yapmak istiyor, bunu anlamak mümkün degil. Böyle bir şansı kullanamamasına ne demeli bilmiyoruz.  Oysa, sahada mücadele etmeli, ben bu formayı istiyorum demeli, ama o tam tersini yapıyor. Güven, Beşiktaş’ın oyuncusu olamaz. Larin de aynı şekilde  kazanmak için ekstra bir çaba göstermedi. Elinde alternatifi olsa,Sergen Hoca bu iki oyuncuyu kadroya almayı bırakın tesislerden bile içeri sokmaz.
Her maçın bir oyuncusu olur ya, bu maçın da oyuncusu NKodou.Yaptığı mücadele ve ortaya koyduğu oyunla Beşiktaş’ı liderliğe götürdü. Son dakikada yaptığı kurtarışla kaleci Ersin de galibiyette büyük rol oynadı ki bu top dönüp rakip kalede 2. Beşiktaş golü oldu. 16. Haftada lig lideri Beşiktaş.

Bu başarıda en büyük pay, takımı 15.sıradayken de “ben buradayım diyen” Sergen Yalçın’ın.

G.SARAY’DA 2 PUAN VE 4 OYUNCU KAYBI

Galatasaray,  Antalya karşısında gol bulamadığı gibi, liderlikten de hızlıca indi.  Bu maçta 1 Kırmızı, 1 sakat ve Sarı kart  cezalısı duruma düşen 2 futbolcusu sebebiyle gelecek hafta 4 eksiği daha olacak . Puan cetvelinde 2. sırada olan Galatasaray, ligin en az mağlubiyet alan  ve en az gol yiyen takımı durumunda.


Geçen hafta Hatayspor karşısında hezimet yaşayan Antalyaspor, bu hafta Galatasaray dan deplasmanda 1 puan almayı başardı. Galatasaray ikinci yarıda Hakan Kılınç’ın kırmızı görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen kazanmak için mücadele etti. Forvette yine Oğulcan oynadı, ancak kapanan Antalya takımı karşısında pek varlık gösteremedi.
Maçın ikinci yarısına, sakatlıktan yeni geri dönen golcüsü Falcao’yu alarak başlangıç yaptı Galatasaray. Ancak Falcao, sahada sadece 29 dakika kalabildi ve yine sakatlanıp, yerini Sekidika ya bırakmak zorunda kaldı. Falcao iyi bir golcü, ancak Galatasaray’a faydalı olamıyor maalesef. Bir maç var, on maç yok. Galatasaray hep bekliyor onu. Ya tam iyileştikten sonra geri dönüş yapsın, ya da müzmin bir sakatlığı varsa, öncelikle kendi sağlığı, sonra da Galatasaray’a daha faydalı olabilmek için futbolu bıraksın. Diğer yandan bu maçta gerçekten kazanma arzusunda olan Arda ve Belhanda nın çabaları da galibiyet için yeterli olmadı. Geçen hafta stoperde oynayan Donk bu hafta ön liberoda maça başladı ve son dakikada forvette bitirdi. Boşuna “her takıma bir Donk lazım” demiyoruz. Marcao da yerinde yaptığı müdahaleler ile defansın sigortası olduğunu gösterdi. Ara transfer de bir forvet almak olmazsa olmazı Galatasaray’ın ve tabiki yanı sıra Muslera’nın da geri dönebileceğini düşünürsek, bu hafta şampiyonluk yarışında yara almasına rağmen, ilerleyen haftalarda daha iddalı bir duruma gelebileceğini söyleyebiliriz.
Antalyaspor takımı ikinci yarının başında 10 kişi kalan rakibi karşısında sadece 1 puan alayım düşüncesi ile maçı çağın dışında kalan bir defans futbolu oynayarak bitirdi. 90.dakikada Podolski yi oyuna alan Ersun Hoca’nın hangi kafada olduğu ve ne yapmak istediği de anlaşılır gibi değildi. Peki Ersun Yenal’ın gelmesinden sonra Antalyaspor takımında ne gibi bir değişiklik ve ilerleme oldu diye sorsak?
Cevap… ? Yok…
Ersun Yenal bir türlü anlamakta zorluk çektiğimiz, yani bildiğimiz Ersun hoca.

FENER IŞIK SAÇIYOR

Son 2 maçta Başakşehir’e 4, Kasımpaşa’ya da 3 gol atan Fenerbahçe, puan cetvelinde 5. durumda olsa da, 3 puanlı ligde zirve yarışının en kuvvetli adaylarından biri olma hüviyetini koruyor.


Fenerbahçe çok rahat kazandığı bir maç oynadı ve net bir skor aldı. Hiç zorlanmadı diyebiliriz. Tabii bunda Kasımpaşa’nın da etkisiz futbolunun büyük rolü var. Hatta o kadar etkisizdi ki Fenerbahçe’nin defansında oynayan Sadık, Kasımpaşa’nın bu etkisiz futbolu karşısında bazen sahada yürüdü ve takımının girdiği pozisyonları seyretti. Thiam İki gol atarak forvette sorun yok mesajı verdi.
Oyuna sonradan giren Ferdi de gol atınca, hem onun için hem de ona güvenen Erol Hoca için iyi bir moral oldu. Pelkas biraz daha becerikli olabilseydi skorda daha farklı olabilirdi ki maç sonunda Erol Hoca  soyunma odasına giderken, girdigi pozisyonla ilgili kendisine ayak üstü brifing verdi . Sinan Gümüş bir şeyler yapma çabasında ancak topu kaybettiğinde ya dönüp kulübeye bakıyor yada hakeme itiraz ediyor. Ortada bir endişe ve güvensizlik söz konusu. Bu nedenle de çok telaş yapıyor ve etkisiz kalıyor.
Donk’un Galatasaray’da yaptığını Luiz Gustavo da Fener’de yapıyor, nereye koysan oynuyor. Bu hafta oynadığı defans pozisyonunda hiç sırıtmadı. Fenerbahçe bu kolay galibiyetle ligdeki şampiyonluk iddiasını devam ettirdi.

TRABZONSPOR “GÜMRÜK”TEN GEÇTİ
Trabzonspor bu hafta galip geldi. Takımın iki önemli ismi MWakame ve Ekuban’ın golleri ile 3 puan alıp moral kazandı. Geçen hafta Galatasaray’a mağlup olmasina rağmen (ki Abdullah Hoca göreve geldiğinden beri tek mağlup olduğu maç) Abdullah Hoca ve takımı iyi yolda.

BAŞAKŞEHİR’E BİR ÇELME DE ALANYASPOR’DAN 

Geçen hafta liderliği kaybeden Alanyaspor, son üç haftadır 3 puanı ve galibiyeti unutmuştu. Ancak bu hafta, bu gidişatını Başakşehir karşısında sona erdirdi. Net bir galibiyet aldı. Bakasettas Alanyaspor takımı için önemli bir rol oynuyor“ diye belirtmiştik. Sahada olması bile takıma farklı bir görüntü veriyor. Geçen hafta sadece oynamış olmak icin yer alan diğer oyuncular da. bu hafta kazanmak icin sahaya çıktıklarını gösterdiler. Yine o bildiğimiz atak ve mücadeleci oyununu oynayıp kazanan Alanyaspor da Çağdaş Hoca, hafta içi mesaisinde takıma iyi dersler vermiş.


Başakşehir tam 7 haftadır kazanamıyor, Okan Hoca bu duruma dur diyebilecek mi? Sistemli ve oturmuş bir takımı olmasına rağmen bu kötü gidişatı, yeni bir yapılanma ile sonladırabilecek mi? Yoksa geçen hafta da söylediğimiz gibi “Takıma kan değişikliği gerek ve faydalı olmak için bırakıyorum” mu diyecek. Bunu bekleyip göreceğiz.

GAZİANTEP VE HATAYSPOR’A DİKKAT !..

Son haftaların flaş takımı Gaziantepspor son dakikada ki penaltı ile yıkıldı ve Erzurumspor deplasmanında 1 puana razı oldu. Yine son iki haftadır Hatayspor ve Boupendza durdurulamıyor. Böyle giderse Boupendza gol krallığının en büyük adaylarından biri. Hatayspor da bu şekilde devam ederse üst sıralarda yer alıp Avrupa şansı yakalayabilir.

Alt sıralarda da mücadele devam ediyor. Ankaragücü bu hafta da kazanarak rahat bir nefes aldı. Ancak önümüzde uzun soluklu bir maraton olduğunu göz önünde bulundurup daha çok şeylerin değişebileceğini de hatırlatalım.

Ligi izlemeye devam!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir