Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün Veda Etmek İçin Buradayım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kürsüsüne veda ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için onur duyuyorum. Ne diyebilirim Allah hepinizden razı olsun hakkınızı helal edin” diye konuştu.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından bugün CHP Grup Toplantısı’nda milletvekillerine ve partililere seslendi.

Grup salonundaki kürsülere Türk Bayrağı asılması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, salonda “İktidar”, “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” ve “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile karşılandı.

Grup toplantısını, eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ise eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da izledi.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ


Millet İttifakı’nı oluşturan diğer beş partinin genel başkanları ile seçimi kazanması durumunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ilişkin düşüncelerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“O GÜZEL, GÖRKEMLİ, ŞAHANE TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

*Bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsanız huzur içinde yaşamanızı isterim. Ülkeden bereketin fışkırmasını isterim. Dostluğun kadim olmasını isterim.

*Tanımasak bile birbirimize yürekten selam vermemizi isterim. Yeni bir başlangıç için beraber ve birlikte var olan bütün sıkıntıları aşalım istiyorum. Biz, bunları yaptığımız zaman o güzel, görkemli, şahane Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ

“BU KÜRSÜYE VEDA ETMEK İÇİN BUGÜN BURADAYIM”

*Bugün çok kısa bir konuşma yapacağım. Grup kürsümüze, yani bu kürsüye veda etmek için bugün buradayım. Ne yalan söyleyeyim, bu satırları kaleme almak benim için de hiç kolay olmadı.

*Tüm yaşanmışlıklarımızı arkada bırakarak bu kürsüye veda etmek pek de kolay olmuyor. Bu salon, bu kürsü aslında benim evim. Sizler de benim yol arkadaşlarımsınız. Size son kez bu kürsüden bakmak istiyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz.

“SARAYIN YOL ARKADAŞI OLMAK KOLAYDIR”

*Sevgili dostlarım; biliyorum, sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır. Orada para, pul vardır. Şan, şöhret vardır. Güç, kibir vardır. Nefse teslim olmak vardır. Haram, günah vardır. Zulüm kokar o sarayın dar koridorları.

“PARASI, PULU DA YOKTUR BAY KEMAL’İN. SARAYI DA YOKTUR

*Bay Kemal’in yol arkadaşı olmak ise hiç kolay değil, zordur. Bay Kemal’in yol arkadaşı, ıstıraplıdır. Uzun ve ince bir yoldur. Tehlikelerle doludur.

*Başınıza her an her şey gelebilir. Her sabah ‘Ya nasip’ diyerek ailelerinizden ayrılırsınız. Parası, pulu da yoktur Bay Kemal’in. Sarayı da yoktur. Başına her şey gelmiştir.

*Hakkında her türlü algı yapılmıştır. İşte yine de size Bay Kemal’in yolunda yürümek gibi bir onuru ve şerefi ben taşıyorum, birlikte yürüyeceğiz.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ

“BAY KEMAL’İN SİZLER GİBİ GERÇEK DOSTLARI VARDIR”

*Sizler, Bay Kemal ile beraber yürümeye karar verdiniz. Bu yolu seçtiniz. Sizin bu tercihinizi, unutmayın, yüreğime yazdım. Bunu hafızanızın bir yerine yazın. Bay Kemal’in, sizler gibi gerçek dostları vardır. Siz, hak dost bilirsiniz.

*Bay Kemal ile yürümek, akıldan öte bir yürek işidir. O büyük yürek de sizde var. Bu nedenle hepinizi yürekten kutluyorum. Bay Kemal’in şansı da işte budur; sizin o kocaman yüreğiniz.

“BUGÜN, ZALİMLERİN TAHTLARINI YIKMAYA ÇOK YAKINIZ”

*Başınızı hep dik tuttunuz. Karanlığın üzerinizi kaplamasına asla izin vermediniz. Bugün, zalimlerin tahtlarını yıkmaya çok yakınız. Buna inanın. Sizin gibi yol arkadaşlarım olduğu için onur, gurur duyuyorum. Ne diyebilirim; Allah hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin.

“BİZİM HER ŞEYİMİZ VAR. KALBİMİZ VAR, YÜREĞİMİZ VAR”

*Bakmayın siz, o saraylıların her şeyi varmış gibi görünüyor ama aslında hiçbir şeyleri yok. Ruhları kararmıştır. Bizim ise her şeyimiz var.

*Kalbimiz var, yüreğimiz var. Mazlumlar için atan kocaman yüreğimiz var. Bu kürsü, yıllarca o mazlumların acı feryatlarının duyulduğu bir kürsüdür. Bu mikrofon da onların acılarının geniş kitlelere aktarıldığı bir mikrofondur.

“UMUTLUYUM BE DOSTLAR”

*Bu kürsüde, insanlarımızın onuru ve demokrasimiz kaderi adına son kez konuşuyorum. Umutluyum be dostlar.

*Gerçekten umutluyum. Çünkü her gün Türkiye’de herkesin yenilenmiş gibi uyanacağı bir günü, bir dünyayı hayal ediyorum. Yelkenlerimizi hareket ettirecek rüzgarları düşünüyorum. Bize doğru uçan o özgür kuşları düşünüyorum. Bu deliliği hep birlikte yapacağız dostlarım.

“MERAL HANIM MERTTİR, ARADA ÜLKÜCÜ DAMARIM TUTAR”

*İYİ Parti’nin Sayın Genel Başkanı Meral Akşener ile yapacağız bu deliliği. Çünkü Meral Akşener Hanım merttir. Büyük mücadeleler veriyor.

*Bu bilinsin istiyorum. Ana kucağına da çok iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir. Ona müteşekkir olduğumu bütün dostlarımın, arkadaşlarımın bilmesini isterim.

*İlk görüş ayrılığında bazı insanlar, bilakis kendisini hiç tanımayan bazı insanlar, söylenmemesi gereken şeyleri söylediler. Vallahi de hiç tanımamışsınız. Tanıyın. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; hani gerekirse yumruğunu masaya vurur diyorum ya bir de arada bir ülkücü damarı tutar.

“TEMEL BEY BİLGEDİR, CESURDUR”

*Saadet Partisi’nin Sayın Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bitireceğiz. Temel Bey bilgedir, cesurdur.

*Yüreği cesaretle dolu olanın yolu hep aydınlık olur. Bu bilge, Türkiye’nin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. O, hepimizin iyi tanıması gereken önemli bir siyasal aktördür. Ona da selamlarımızı iletiyoruz.

“AHMET BEY’İN GERÇEKTEN DE GÜÇLÜ BİR ENTELEKTÜEL BİRİKİMİ VAR”

*Gelecek Partisi’nin Sayın Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile de bitireceğiz bu deliliği. Ahmet Bey’in gerçekten de güçlü bir entelektüel birikimi var.

*O, bu süreci toparlayanların başında gelir. Yeniden yolumuza döndük. Günlerdir uyumuyor bu lider. Bilin istiyorum. Allah aşkına onu da yakından tanıyın. O da çorbada tuzu olan çok değerli bir insan.

*DEVA Parti’nin Sayın Genel Başkanı Ali Babacan ile bitireceğiz. Bu genç liderle Türkiye’nin perişanlığına son vereceğiz. Onunla da bu ülke için alın terini beraber dökeceğiz. Bilin istiyorum. Onu da tanıyın istiyorum.


*Demokrat Parti’nin Sayın Genel Başkanı Gültekin Bey (Gültekin Uysal) ile de bu deliliğe son vereceğiz. Menderes (Adnan Menderes) ve Demirel’in (Süleyman Demirel) gençliği vardır onun yüzünde de yüreğinde de. Yürür karanlığın üstüne. Bilin istiyorum. Yürekli, cesur ve genç bir liderdir.

“EVLADIM EKREM İMAMOĞLU, DOSTUM MANSUR YAVAŞ”

*İki kişi daha var. O iki kişiyi siz de yakından tanıyorsunuz. Burada, bu kürsüde söylemiştim, tam karşımda oturuyordu. Evladım Ekrem İmamoğlu. O da yanımda olacak.

*Yıllardır çokça omuz omuza verdiğimiz, birbirimizi koruyup kolladığımız, en zor zamanlarda birbirimizden güç aldığımız dostum Mansur Yavaş. O da buradadır.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK / SÖZCÜ

“HAKKINIZI HELAL EDİN DOSTLARIM. HADİ BİSMİLLAH”

*Büyük lokma yiyeceğiz, ama artık büyük laf etmeyeceğiz. Dostlarım bilsin ki öleceksek bu vatana olan aşkımızdan öleceğiz.

*Bir gün tüm bunlar geçecek; şafak, tatlı bir gülümsemeyle doğacak. Birbirimize bakacağız, kucaklayacağız. Başardık diyeceğiz, başardık. Ve gerçekten başardık. Hakkınızı helal edin dostlarım. Hadi bismillah.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir