Kendim Gurbet Elde Gönlüm Sılada!

Bir yaz tatili  vakti daha geldi çattı. Yine bavullar hazırlandı, hediyelikler alındı. Yollara ya arabayla koyulundu, yada daha kestirmeden uçakla gidiliyor. Hamburg’dan İzmir’e, Yozgat’a, Kars’a, Van’a, Antalya’ya Hakkari’ye, Adana’ya ve diğer bölgelere gönül bağları kurulup, bir yılın yorgunluğu daha yaz tatilinde atılmaya çalışılacak.

Haber/Yorum ve Fotoğraflar: Ali Akdemir (Sıla Yolu Com Sayfası)

Yaz tatilinde ülkede eş, dost ve akraba ziyaretleri ile, kaybettiğimiz yakınlarımız için mezarlık ziyaretleri yapılacak. Malesef bazen bu izin planları kabusa dönüşebiliyor. Havaalanlarında, gümrüklerde yaşanabilecek bazı sorunlar neşenizi kaçırabilir. Paket-Tur organizasyonu ile  rezerve edilen otel, moteller hayal ettiğiniz gibi çıkmayabilir. Bazen tatil yollarında yaşanabilecek kazalar ya da araçlarla ilgili çıkabilecek problemler sizi sıkıntıya düşürebilir. Ya da ülkede iklim değisikliğinden dolayı çıkabilecek arzu edilmeyen hastalıklar güzel tatlı izin heveslerinizi kursağınızda bırakabilir.

Ayrıca ülkemizde yaşanan bazı siyasi-toplumsal sorunlar da  sizin tatil keyfinizi kaçırabilir. Yakın çevrenizdekilerin son dönemlerdeki siyasi gelişmelerden dolayı kutuplaşmaları ve sizleri de kendi eğilimlerine göre taraf yapma girişimleri size de zor anlar yaşatabilir.

İyi Bir Tatil Geçirmenizi Temennisiyle

Yaz tatili sürecinde ne yaşanırsa yaşansın, keyfinizi moralinizi hiç bozmayın. Tatile arabayla çıkacak olanlara arabalarının bakım ve kontrollerini yaptırmalarını, uçakla gidecek olan vatandaşlarımıza beraberlerinde fazla yük götürmemelerini ve paket-tur rezervasyonu yapanlara ise, bu konuda güvenilir seyahat şirketlerini tercih etmelerini öneriyoruz.

Her ne kadar uzun yıllardır Almanya- Hamburg’ta yaşasak ve toplumun ayrılmaz bir parçası olsak ta, beynimiz ve yüreğimiz hep Türkiye!de atıyor ve ilerideki dönemde de hep öyle atacak. Onun için Türkiye’mizde yaşanan herşey bizleri yakından ilgilendiriyor.

Bizler duygusal insanlarız. Çevremizde gelişen her olumsuzluktan negatif olarak etkileniyoruz. Onun için umarım ülkemizde biran önce, toplumsal barış sevgi ve hoşgörü rüzgarları eser ve aklıselim iklimi galip gelir.

VEDÂLAR….. ZORDUR…..

Türkiyeye izine giden yurtdışında yaşıyan Gurbetçilerin / Göçmenlerin, dönüş anı gelip çattığında gözlerinde hep aynı hüzün, aynı burukluk vardır…

Yıllardır değişmeyen sahnedir bu. El kapılarında yaşamanın bedelidir bu sıkıntılar, ayrılıklar, özlemler ve zor olan birbirinden ayrılma, vedâ anları…

İzin bitimine doğru, ayrılığınn gelip çattığı o gün, vedâ edeceğin herşeye farklı gözle, duygulu bakarsın… Esnafa , sokak hayvanlarına, akrabalarına, anaya, babaya, kardeşe, eşe, dosta, bakarken, mezardaki sevdiklerinden ayrılırken, bedeninden adeta bir parçayı orda bırakırken, gözlerin dolar, hüzünlenirsin…

Sözcükler boğazında düğümlenir… Kalmak istersin kalamassın!!! Ağlamak istersin ağlayamassın!..

Vedâlar asıl gidenler içindir ve çok  zordur… Yüreğinin bir parçasını bırakırsın adeta ülkede. Yüreğin ve beynin orda kalır, ayakların istememiş  olsa da  başka istikamete yönelirsin.

Ve.. Usta sanatçı Ayşe Taş söylüyor:

İyi Tatiller!…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir