KUPA’DA F.BAHÇE- TRABZONSPOR FİNAL İÇİN OYNUYOR

Ziraat Türkiye Kupası’nın Yarı Final rövanş karşılaşmasında bu akşam (Salı) 20.45’te Fenerbahçe ile Trabzonspor, Kadıköy’de karşı karşıya geliyor.

Koronavirüs öncesinde yapılan ve Trabzonspor’un 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında kazanan takım, kupada finali oynamaya hak kazanacak. Fenerbahçe’nin 1-0  veya gol yemeden alacağı her galibiyet tur için yeterli olacak. 2-1’lik galibiyeti durumunda maç uzatmaya kalacak. Trabzonspor ise, her türlü galibiyet ve beraberlik halinde turu geçecek.

Kupa’da yarı finalin diğer ayağında 2 Antalya takımı karşı karşıya gelecek. 18 Haziran Perşembe günü saat 20.45’te başlayacak olan karşılaşma, ilk maçı deplasmanda 1-0 kazanmış olan Alanyaspor sahasında oynanacak. Beraberlik ve her türlü galibiyetle Alanyaspor;  2-0 veya farklı galibiyet alması halinde Antalyaspor finalist olacak. Antalyaspor’un 1-0’lık galibiyeti ise, maçı yarım saatlik uzatmaya götürecek.

Süper Lig’deki mevcut puan cetveline bakıldığında, özellikle Fenerbahçe, Antalyaspor ve Alanyaspor açısından Avrupa Kupalarına (UEFA) katılma yolu açabilecek Türkiye Kupası’ndaki yarıfinal ve final maçları büyük önem taşıyor.

Haber: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir