KUPANIN BEYİ TRABZONSPOR

Lig 21 Takım

HAKAN ORTATEPE

Final oynayan her iki takıma da tebrikler 10 yıl geçmiş son kez kazandığı kupanın üzerinden ve Trabzonspor tam 10 yıl sonra yine Türkiye kupasını alarak mutlu sona ulaştı. Ligde son haftalarda kaybettiği şampiyonluk, moral bozukluğu yaratsada,  bu şekilde kupayı alarak teselli buldu. Sosa varsa gerçekten Trabzon da sorun yok. ilk bakışta, başrolü Sörloth oynamis gibi gözüksede, aslında oyunda yine giriş ve gelişme bölümlerini yapıp sonuca ulaşmada en önemli rolü yine Sosa oynadi bana göre. Tabi Abdülkadir ler yine olmazsa olmazi Trabzonsporun ve Guilherme de daha önceki maclara göre bi tık daha istekli bir görüntü çizdi. 
Aslında ligin en golcü iki ismi sahadaydı. Trabzon’da Sörloth, Alanya da Cisse. Tabi sonuçta kazanan yine kral Sörloth oldu. Çünkü Trabzon defansında Hüseyin gizli abluka yaparak Cisse ye çok fırsat vermedi ama aynı başarıyı Alanya savunmasi Sörloth karşısında gösteremedi oda önce bir asist yaptı ve son dakikada attığı golle cezayı kesti.

Trabzonspor’un UEFA’nın 1yıl men cezası için CAS’a yaptığı itiraz reddedildi. CAS, Trabzonspor’un yaptığı itirazı reddeti. Bordo-Mavililer gelecek sezon Avrupa’da yer alamayacak.

Trabzonspor’un cezasının kalkmamasının ardından Avrupa kupalarına katılacak takımlar söyle sıralandı.

Başakşehir: Şampiyonlar Ligi Gruplar

Beşiktaş: Şampiyonlar Ligi Ön Eleme

Sivasspor: Avrupa Ligi Gruplar

Alanyaspor: Avrupa Ligi Ön Eleme

Galasaray: Avrupa Ligi Ön Eleme

Kulüpler Birliği nin aldığı tavsiye kararı ile Federasyon Liglerde küme düşmeyi  kaldırıldı. Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü ligte kaldı ve Süper Lig 21 takımla oynanacak. Ama Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu nun final maçı sonunda yaptığı açıklama ile aslında bu oluşumun sadece ismen birlik olduğu, cismen pekte öyle olmadığı anlaşılıyor. Bu arada golden sonraki sevinci de bir Başkana yakışır şekilde değildi. 
Kulüpler Birliği bu yönde kendi aralarında bir uzlaşı sağlayamamış ama Federasyon karar vermiş. 

Şimdi bi sürü olumlu ve olumsuz eleştiri olacak. Ben Futbolumuzun gelişmesi adına olumlu yönden bakmak istiyorum
21 Takımlı Lig her hafta 1 takımın “bay” olması yani dinlenmesi ile 44 hafta sürecek. Kupa maçlarını da sayarsak oynanacak maç sayısı oldukça fazla hatta bazen 7 günde 3 maç olacak. Buda takımlar icin uzun bi maraton demek ve bu maratonda dayanıklı olan kazanacak demek. 
Futbolcu  daha çok çalışarak gelişimini  ve dayanıklılığını arttırmak zorunda, çünkü zayıf olan takıma giremeyecek. Takımlar daha çok genç oyunculara yönelmek zorunda kalacak.  Buda ilerleyen zamanlarda futbolumuza olumlu yansıyacak. 


İyi bayramlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir