Lig’de Trabzon Fırtınası: 2 golle 11 puan

Türkiye Süper Lig’de Trabzonspor fırtınası esmeye devam ediyor. Lig’in 14. hafta maçında Karagümrük’ü de 2 golle geçen Bordo Mavili takım 26 maçtır yenilmezken, topladığı 36 puanla liderliğini açıkara sürdürüyor.

Son dakika: Erman Toroğlu’ndan flaş yorum! Beşiktaş takımı beyinlerine doping almış...

BEŞİKTAŞ İLE HATAYSPOR 3’ER PUAN 
Cumartesi günü İstanbul’da Giresunspor’u konuk eden Beşiktaş’ın sürpriz bir sonuçla sahadan 4-0 mağlup ayrılmasıyla birlikte orta sıralarda kalmasından sonra, Trabzonspor’un en yakın takipçisi olan Hatayspor’un Sivasspor karşısında mağlup olarak 26 puanda kalması da Trabzonspor‘un ekmeğine yağ sürdü. 26 puanlı diğer takım Konyaspor ise, şu an averajla ikinci duruma yükseldi.

Galatasaray'da Sivasspor öncesi 2 eksik - Tüm Spor Haber

GALATASARAY DA 2 PUAN KAYBEDİNCE
Pazar günü oynanan Yeni Malatyaspor – Galatasaray maçından da gol sesi çıkmadı.Maçın sonlarına doğru Galatasaray’ın kazandığı gol ise, Diagne’nin rakibini ittiği gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Bilindiği gibi Diagne’nin Fenerbahçe’ye attığı gol de, kafa vuruşu öncesinde rakibine faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Son dakika - Trabzonspor'da yeni sezon için geri sayım! - Trabzonspor -  Spor Haberleri

Ve.. TRABZONSPOR 2 GOLLE 11 PUAN KAZANDI ve ARAYI İYİCE AÇTI
İşe matematiksel bir puan hesabıyla bakacak olursak, 15. haftada Karagümrük’ten 2 golle 3 puan alan lider Trabzonspor, Beşiktaş ile Hatayspor’un 3’erden 6, Galatasaray’ın da berabere kalarak 2 puan kaybetmesi sonucu toplamda 11 puan kazanmış oldğu söylenebilir. Pazartesi günü Göztepe ile karşılaşacak olan Fenerbahçe ise, bu kritik maçtan galibiyetle ayrılması halinde, aradaki büyük puan farkına rağmen zirve yarışındaki iddiasını devam ettirmiş olacak. 

PUAN DURUMU  
1- Trabzonspor : 36 puan
2- Konyaspor   :  26 puan
3- Hatayspor   :  26 puan
4- Alanyaspor  :  24 puan
5- Fenerbahçe :  23 puan (1 maçı eksik)
6- Başakşehir  :  22 puan
7- Karagümrük : 22 puan
8- Galatasaray : 22 puan  

DERLEME: Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir