Maç bitti sanıp soyunma odasına gittiler… Gaziantep – Kasımpaşa maçında skandal!

Süper Lig’de inanılması güç bir skandala imza atıldı. Gaziantep FK – Kasımpaşa maçını olması gereken süreden erken bitiren hakem Halis Özkahya oyuncuları soyunma odasından geri döndürdü. Yapılan bu hata sırasında VAR Sistemi kapatılmıştı, kale direkleri sökülmüştü ve oyuncular duşa girmişti.

Süper Lig’in 12. haftasında futbol sahalarından eşine az rastlanır bir olaya imza atıldı… Gaziantep FK – Kasımpaşa karşılaşmasında +9 ilave süre gösterildi ama maçın hakemi Halis Özkahya, mücadeleyi 94.15’te bitirdi. Maçın erken bitirildiği anlaşılınca 20 dakika sonra takımlar sahaya tekrar çağrıldı. Oyuncular tekrar sahaya geldi. Yaklaşık 20 dakika aradan sonra maç 4 dakika daha oynandı ve skor değişmedi, maçı Gaziantep FK 2-0 kazandı.

BAZI OYUNCULAR DUŞTAN ÇIKARILDI

Kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan herkes oyun alanına döndü. Maçın bittiği düşünüldüğü için kale direklerinin biri de o dakikalar içerisinde sökülmüştü. Hakem oyuncuları maçın kalan kısmını oynatmak için geriye çağırınca kale direği hummalı bir çalışmayla yeniden takıldı. VAR sistemi de mücadele bittiği için kapatılmıştı. Bazı oyuncuların da maçın devam edeceğinin söylenmesi üzerine duştan çıkarıldığı öğrenildi.

HALİS ÖZKAHYA İKİNCİ KEZ ERKEN BİTİRDİ

Bu arada maçın hakemi Halis Özkahya, 2017 yılında Başakşehir ile Osmanlıspor arasında oynanan karşılaşmada 4 dakika uzatma kararı vermiş ama mücadeleyi 90+3’te bitirmişti.

Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanan müsabaka, Gaziantep FK’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 37. dakikada Joao Figueiredo ve 86. dakikada Caulker kaydetti.

Kasımpaşa’da Eysseric, 90+2. dakikada kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Bu sonucun ardından ligde 3 maç aradan sonra kazanan Gaziantep FK, 15 puanla 11. sırada yer aldı. Son 5 maçında 4. mağlubiyetini alan Kasımpaşa ise 9 puanla 17. sırada yer buldu.

Gaziantep FK, Süper Lig’in 13. haftasında Trabzonspor deplasmanına gidecek. Kasımpaşa ise Karagümrük’ü ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

25. dakikada sağ kanatta topla buluşan Mehmet Fevzi Yıldırım’ın ceza sahası dışında çektiği şutu kaleci Günay Güvenç rahatlıkla kontrol etti.

32. dakikada ev sahibi Gaziantep FK’li Djilobodji’nin ceza sahasına yakın noktada çektiği şutta meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

35. dakikada Kasımpaşa’nın sağ kanatta gelişen atağında Yusuf Erdoğan ceza sahası içinden çektiği şut, kaleci Günay Güvenç’ten döndü. Dönen topu kontrol eden Umut Dilan Bozok’un çektiği şutu Günay Güvenç uzaklaştırdı.

37. dakikada ev sahibi ekip üstünlüğü sağladı. Gaziantep FK’nin ceza sahasına yakın noktada kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde topu alan Djilobodji meşin yuvarlağı kafasıyla Figueiredo’na ulaştırdı. Figueiredo meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada Tarkan’ın ara pasında topla buluşan Travnik’in çaprazdan sert şutu Gaziantep savunmasından döndü.

60. dakikada Yusuf’un pasında topla buluşan Umut’un vuruşu Günay’dan döndü, dönen topu bir kez daha Umut tamamladı ama meşin yuvarlak auta çıktı.

66. dakikada Eyyseric’in pasıyla topla buluşan Yusuf’un vuruşunu Günay çeldi, dönen topu tamamlayan Umut’un şutunu da Günay kurtardı.

72. dakikada Dicko’nun pasında topla buluşan Oğuz Ceylan’ın karşı karşıya şutu kaleci Harun’dan döndü.

86. dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına yapılan ortaya ayağını uzatan Caulker’ın dokunuşu ağlarla buluştu. 2-0.

90. dakikada Kasımpaşalı Eysseric, Oğuz Ceylan’a yaptığı müdahale sonrası yapılan VAR incelemesiyle kırmızı kart gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir