Mehmet Yıldız haklı çıktı: “Elbtower inşaatı durdu!”

Avusturyalı milyarder Rene Benko’ya ait olan Signa şirketinin Elbtower inşaatının ödemeleri yapılmadığı için durması Hamburg gündemine bomba gibi düştü. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un mirası olan Elbtower hakkında Mayıs 2023’de Hamburg Hükümetine bir soru önergesi(Drs. 22/11649)  veren Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, buz dağının görülmeyen yüzünü anlatmış ve uyarılarda bulunmuştu. Senato, Yıldız’ın soru önergesine verdiği yanıtta Rene Benko’nun Elbtower’ın inşasıyla hiçbir ilgisi olmadığını ve tüm projenin tamamen güvenli olduğunu iddia etmişti. Yıldız,“Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır“ dedi.

ELBTOWER, ELBFİLARMONİ GİBİ OLMASIN!

Hamburg Senato’nun Benko’nun güvenilmez ve şaibeli iş uygulamaları konusunda deyim yerindeyse başını kuma gömdüğünü söyleyen Yıldız, geçmişte Elbfilarmoni’de olduğu gibi Elbtower inşaatının devam edebilmesi için halka vergi yükü getirilmemesi uyarısında bulundu.

Benko’nun riskli yatırımlar ve iflas davaları yoluyla milyarlar kazandığını iddia eden Yıldız şöyle konuştu: “ Hamburg Senatosu, Signa Prime Selection AG çatısı altındaki şirketlerin Benko’nun hakimiyetinde olduğunu görmemesi, gerçekliğin inkarı anlamına geliyordu. Ne yazık ki Benko’nun iş uygulamalarından ve Elbtower’ın artan inşaat maliyetlerinden projenin uzun vadede hiç de güvenli olmadığı anlaşılıyordu. Şimdi başka bir yatırımcı bulunamazsa, Hamburg kenti bu devasa yapıyı kurtarmak için bir kez daha devreye girebilir. Bu durumda Elbfilarmoni‘nin inşasında olduğu gibi, maliyetler bir kez daha vergi mükellefleri tarafından karşılanabilir. Hamburg halkı bunu ödemekle yükümlü değildir. Kamunun kaynaklarını büyük milyarderlere peşkeş çekenler bunun bedelini ödemelidir. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir