Mehmet Yıldız ile Barış Kahvaltasında “Depremzelere” Destek

Hamburg’da toplumsal duyarlılığın sesi olan, halktan yana yürüttüğü çalışmalarla ön plana çıkan Hamburg Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketine kayıtsız kalmadı.

Bergedorf Alevi Kültür Merkezinde, Milletvekili Mehmet Yıldız’ın organizasyonunda gerçekleşen Barış Kahvaltısına depremzedeler için 3500 Euro para toplandı.

GEÇMİŞTEKİ DEPREMLERDEN DERS ALINMADI

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı “Barış Kahvaltısında“ depremzeler için büyük dayanışma örneği sergilendi. Toplantıda konuşmacılar, Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen deprem hakkında düşünceleri paylaştılar. Yıllarca süren yolsuzluklar nedeniyle hükümeti eleştiren katılımcılar, kötü inşa edilmiş binalara ve altyapı eksikliğine dikkat çektiler. 1999 yılında gerçekleşen Kocaeli depremi sonrası toplanan vergilerin halka yansıtılmadığından dolayı Kahramanmaraş depreminin daha yıkıcı olduğunun altını çizdiler.

SAVAŞ VE DEPREMDEN EN ÇOK YOKSUL HALK VE İŞÇİLER ETKİLENİR

Toplantıda ayrıca Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın arka planı tartışıldı. NATO, AB ve ABD’nin jeo-politik çıkarları için savaşın devam ettiği, silah sevkiyatının değil  sadece müzakere ve diplomasinin barışa yol açabileceği vurguladı. Rusya da dahil olmak üzere tüm devletlerin güvenlik çıkarları dikkate alınmalıdır, denildi.

Savaş ve depremler her zaman en çok yoksulları ve işçileri etkilendiğine söyleyen katılımcılar depreme rağmen Türkiye’nin Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’a saldırdığının durdurulması gerektiğini söylediler. Alman hükümeti bombalamaların derhal durdurulması için Türkiye üzerindeki baskıyı arttırmasını ve Ukrayna konusunda ise Alman hükümetinin silah sevkiyatını derhal durdurmasını ve bunun yerine diplomatik bir çözüm için çalışmalısını gerektiği belirtildi.

Toplantı davetlilerin katılımcılara sorularıyla devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir