Mehmet Yıldız, Türkiye-Almanya dönüş yolunda uyardı: “Sıla Yolu, Çile Yoluna döndü”

Almanya’ya Türkiye-Yunanistan üzerinden yola çıkan Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, Sıla Yolu ne yazık ki “Çile Yolu”na dönüştü, dedi. Yıldız, sınır kapılarında yaşananları zorlukları anlattı.

BENZİN MUTLAKA ALIN!

Özelikle benzin istasyonları ve gümrüklerde bekleme sürelerine dikkat çeken Yıldız şöyle uyarılarda bulundu: “ İpsala Sınır kapısında 2.5 saati aşkın bekledik. Yunanistan Sınır Kapısı Hellas’da yine 2.5 saate yakın bekledik. Ardından yola devam ettik ama ilk benzin istasyonu ve dinlenme tesisi 370 km sonra geldi. Yola çıkacaklara uyarım lütfen Yunanistan’a girmeden benzin alın. Yorgunsanız eğer Gümrüklerde dinlenerek yola devam edin. Yolda dinlenmek için park yerleri yetersiz ve güvenlik sorunu var.”

AB ÜLKESİ YUNANİSTAN’DA YAŞANANLAR “REZİLLİK”

Türkiye’ye Sırbistan-Bulgaristan üzeri gelirkende benzer sıkıntıları yaşadıklarının altını çizen Yıldız: “Bu sefer Yunanistan üzeri dönüş yolunu değiştirdik ama benzer sıkıntılar orada da devam etti. Yola çıkacak vatandaşlar bu konularda dikkat etsinler. Yunanistan, Avrupa Birliği ülkesidir. Böyle bir rezillik yaşanması gerçekten utanç verici bir durumdur. Milyonlarda insan ülkesine gitmek istiyor. Sevdiklerini, ailesini ve yakınlarını görmek istiyor. Uçak biletlerindeki yükseliş nedeniyle insanların büyük çoğunluğu kara yoluna yöneldi ama durum gerçekten hiç iç açıcı değil. Bu rezilliğin bir an önce düzelmesi gerekiyor. Özellikle gümrüklerde bekleme süreleri çok fazla olduğu için yiyecek, içecek ve tuvalet ihtiyaçlarını önceden gidermelerini uyarısında bulunuyorum. Herkes kazasız belasız iyi yolculuklar diliyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir