Mehmet Yıldız’dan “Yalda Festivali“ne davet

Hamburg Eyalet Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, geleneksel olarak düzenlenen yılın en uzun gecesi “Yalda Festivaline“ tüm vatandaşları davet etti. 16 yıldır aralıksız olarak Mehmet Yıldız öncülüğünde gerçekleşen Yalda Fest, Kulturpalast Billstedt’de 16 Aralık Cumartesi günü saat 17:00’den itibaren başlayacak.

YILIN EN UZUN GECESİ  “YALDA”

Başta İran olmak üzere Azerbaycan, Afganistan ve Tacikistan gibi Farsça kültürünün hakim olduğu coğrafyada 2000 yıldan fazla zamandır, 20 Aralık’ı 21 Aralık’a bağlayan yılın en uzun gecesi “Yalda Gecesi” ismiyle kutlanıyor. Hamburglulara çağrı yapan Yıldız, herkesi bu kutlama gecesine davet etti.

BARIŞ İÇİN BİRARAYA GELİYORUZ

16 yıldır aralıksız dayanışma içinde sürdürdükleri Yalda Fest’in önemine vurgu yapan Yıldız, “ Dünyada devam eden Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail-Filistin’in savaşı, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi gibi konularda çıkış aramak ve barışa giden yolları paylaşmak ve yılın en uzun gecesini birlikte kutlamak için sizleri bekliyoruz. Etkinliğimizde müzik, dans, yeme-içme standı ve çocuklar içinde Betreuung olacaktır“ dedi.

FESTİVAL’DE MÜZİK ŞÖLENİ

Türk, Kürt, İran, Afrika, Alman grupların sahne alacağı Yalda Festivalinde Grup Cemre,  René Tenenjou, Naïs ile DJ Team müzikseverler ile buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir