Milli Takım, Dünya Kupası’na direkt gidebilir

A Milli Futbol Takımı, dün akşam Cebelitarık’ı 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek istediğini aldı ve Dünya Kupası umutlarını sürdürdü. Milliler, Salı günü kader maçlarına çıkacak. Söz konusu maçlardan çıkacak sonuçlara göre, play –off oynayabilir ya da direkt gidebiliriz. İşte muhtemel senaryolar…

NTV Spor’da yer alan habere göre; 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda Cebelitarık’ı 6-0 yenen A Milli Takım, bu farklı galibiyetle Katar için umutlarını bir hayli yükseltti. Norveç’in de Letonya karşısında puan kaybetmesiyle son maç öncesi puan tablosunda ikinci sıraya yükseldi.

Peki ”Milli Takım Play-Off’a nasıl kalır? Milli Takım seri başı mı? Play-Off aşaması nasıl, rakip kim olacak, tek maç mı? 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri formatı nasıl?” İşte detaylar…

KARADAĞ’DA BERABERLİK VE MAĞLUBİYET BİLE YETEBİLİR

Son maçta deplasmanda Karadağ ile karşılaşacak Millilere, Hollanda-Norveç maçının skoruna göre beraberlik ve mağlubiyet bile yeterli olabilir.

Eğer Hollanda ile Norveç berabere kalırsa, Karadağ’dan Millilerin alacağı 1 puan da play-off vizesini getirecek.

Hollanda, Norveç’i mağlup ederse, Milliler, Karadağ’dan daha az fark yiyerek mağlup olsa da play-off’lara kalan taraf olacak.

DİREKT DÜNYA KUPASI’NA GİDEBİLİRİZ
Hollanda’nın deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalmasının ardından Türkiye, direkt olarak Dünya Kupası’na katılabilir.
Eğer Milliler Karadağ’ı Norveç de Hollanda’yı aynı gol farkıyla mağlup ederse, Türkiye grupta liderlik koltuğuna oturarak Katar vizesi alacak.
Grubu lider bitiren ekip Dünya Kupası’na doğrudan katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı elde edecek.

MİLLİ TAKIM SERİ BAŞI MI? RAKİP KİM OLACAK?
Milli Takım, 2. sırada gruptan çıkması halinde Play-Off oynayacak. Grup 2.’leri arasında şu an için seri başı değiliz ve olma ihtimalimiz düşük. Seri başı olmamamız halinde deplasmana gideceğiz. Diğer gruplarda oynanacak maçların ardından seri başı ülkeler ve muhtemel rakiplerimiz belli olacak.

İŞTE SERİ BAŞI İHTİMALLERİ (EN AZ İKİSİ GERÇEKLEŞMELİ):
Galler, oynayacağı 2 maçta 4’ten fazla puan alırsa +2 averajı geçmemeli.
İspanya-İsveç maçında İsveç’in 5 farkla kaybetmesi gerekiyor.
Hırvatistan-Rusya maçında Hırvatistan’ın kaybetmesi gerekiyor.
İskoçya-Danimarka maçında İskoçya’nın kaybetmesi gerekiyor.
Polonya-Macaristan maçında Polonya’nın kaybetmesi gerekiyor.

Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir