Mızıkacılar kenti Bremen sanata doymuyor

Sanatçı Nur Şerife Atamtürker, Bremen şehrindeki  Nasr e.v Derneğinin bünyesinde gerçekleşen sanat etkinliğini ikinci kez yönetti. Selam Bremen adlı Proje, Bremenli kadınları çok farklı bir boyutta şehre bakmayı sağladı.

Üç gün süren eğitimde önce Bremen’in öne çıkan yapıları ziyaret edildi.  Belediye binası, Tren istasyonu (hauptbahnhof) Caffe Mühle, Überseestadt Molenturm Leuchtturm yani Fener’i çok başka açılardan tanıyan katılımcılar, bu mekanlarda eskizler yaptılar. Bu aşamada hem Proje, hem katılımcılar hem de yaptıkları çizimler çevredekilerin de ilgisini çekti ve oldukça merakla takip edildi.. 

SANATIN İNSAN SAĞLIĞI VE RUHUNA OLUMLU KATKISI

Bremen- Hemelingen Bürgerhaus’da  Başkan Nuray Çöpür, Huma Yahşi, Hanna Tanieb, Dunja Ei-Charif, Amany Ei-Agha, Kawther Ahmad ve Betül Top’un iştirakiyle gerçekleşen programın  2. ve 3. gününde, bir Atölyede, kendine özgün tekniği ile katılımcıları etkileyen sanatçı Nur Şerife Atamtürker, sanatında çoğunlukla kabartma yöntemi ile doku sanatını ön plana çıkararak tablolarında ki hacime hacim katıp , altın Varaklar ile bezemesi  dikkati çekti… Tekniğin gidişatıı ile  katılımcıları oldukça şaşırtan ve etkileyen Atamtürker,  Sanat yapmanın öyle fazlaca bir yetenek gerektirmediğini , bu işten keyif alan herkesin Sanata yönelebileceklerini, sanatın sağlığa ve ruha iyi geleceğini belirtti.

Bremen’de sanatseverlerle buluşan Ressam Nur Şerife Atamtürker ve Nasır e.v ‘dan Nuray Çöpür Gelen yorumlardan oldukça memnun.. Nasr eV bünyesinde gerçekleştiren ilk Workshop ise 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nde olmuştu. Bu eğitim de yine çok ilgi çekmiş ve Bremen’in önde gelen gazetelerinden olan Weser Kurier’de yankı bulmuştu.

Sanat çevrelerinde Nur Sherie adıyla da bilinen  sanatçı Nur Şerife Atamtürker, bir şehri tanımanın şifrelerini de şu mısralarda dile getiriyor:

Bir şehre alışmak, onu sevmekten geçer,

onu sevmek ise …

onu tanımakla, şiir yazmakla , resme dökmekle başlayabilir !

İLETİŞİM: @art_nur_sherie  (İnstagram)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir