MORİA, AB VE İNSANLIĞIN AYIBIDIR

Yunanistan’da mültecilerin yerleştirildiği Moria kampındaki yangın sonrası zor durumda kalan mültecilerin Almanya’ya getirilmesi amacıyla Hamburg’un Rathaus meydanında “Flüchtlingsrat Hamburg Lampedusa Seebrücke” teşkilatınca düzenlenen eyleme, polis kayıtlarına göre 2500’den fazla kişi katıldı. Etkinlikte, Hamburg’un St. Georg semtinde Steindamm caddesinde uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra kaldırılan Lampedusa çadırının tekrar kurulması da dile getirildi.

ALMANYA  İNSANCIL DAVRANMALIDIR

Hamburg Eyalet Meclisi’nin deneyimli SOL Parti Milletvekili Mehmet Yıldız, gözlemci olarak katıldığı Mülteciler Toplantısı hakkında yaptığı açıklamada, Rathaus meydanındaki etkinliğin “Kaldırılan Lampedosa çadırının tekrar kurulması ve Yunanistan’daki Moria kampınnın çıkan yangından sonra boşaltılmasıyla ortada kalan Mültecilerden bir kısmının Almanya tarafından kabul edilmesi”amacıyla düzenlendiğini belirtti. Etkiniğe ATİF adlı dernek mensupları da iştirak etti.

MEHMET YILDIZ ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Federal hükümet hızlı hareket etmelidir. Almanya’da mültecileri almaya hazır bulunan 100’den fazla şehir ve belediye var. İçişleri bakanı Seehofer nihayet bu ihtiyacı olan insanların federal eyaletler aracılığıyla kabulünü onaylamak zorunda.

Moria, Avrupa Birliği’nin bir ayıbıdır ve İnsanlık dışıdır. Emperyalistlerin çıkarttığı şavaşlar, dünyayı bölüp paylaşma, yeraltı zenginliklerini çalıp çıpprpma, doğayı katlederek insanların yaşam alanını yok ederek insanların o yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalması ve sonra da sınırlarını kapatarak Moria’daki gibi insanlık dışı yaşam koşullarına zorlamaya yöneliktir.

Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri bu insanları Moria’dan alarak, kendilerine yaşam alanı sunmalıdırlar.”

Almanya’nın muhtelif 100 kadar şehir ve kasabasından gelen “Mülteci kabulü” ve Hamburg eyaletinin de 1000 kişilik talebinin Federal İçişleri Bakanı Seehofer tarafından karşı çıkıldığını belirten Mehmet Yıldız, “Eyaletlerden gelen mülteci talepleri göz ardı edilmemelidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir