ÖZCAN SÜER’E SEVGİ SELİ

Hamburg’un güzide sesi Özcan Süer, yılların müzik birikimini sevenleri ve sanatçı dostları ile “50. Yıl Jübile” programı ile taçlandırdı.

Haber: Salih Kartal (Gazetem.eu / Liman)

Hamburg’da yaşamını sürdüren Özcan Süer müzik ve solistlik hayatını çok zengin bir jübile programı ile taçlandırdı. Altona semtinde bulunan TGH salonunda yoğun bir ilginin olduğu müzik dolu bir gecede sanatçıyı dostları ve sevenleri yalnız bırakmadı. Davetliler arasında Milletvekili Güngör Yılmaz(SPD), TGH Başkanı Murat Kaplan, Burhan Kul Müzik Okulu Yöneticisi Hüseyin Deper, İşdünyasından Coşkun Coştur, Asım Kılıç, Şuayip Karakuş, Ali Kurtuldu, sanatçı ve müzisyenler olarak Yaşar Kanaş, Murat İnce, Gönül Dağdeviren, Ekrem Yavuz, Türkiye’den her ay koro çalışmaları için gelmiş olan TRT Halk Müziği Sanatçısı Zilan Avşar ve Alper Oflaz, AVTED – HBB Yönetim Kurulu Üyesi Sümbül Tarakçılar, Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş ilk göze takılanlar oldu.

Sahnede Hamburg’un saz üstadları Sadık Bayram (Ud), Cemal Malkoç (Keman), Ayhan Yörük (Keman), Cemalettin Üzüm (Klarnet), Erol Sabur(Ritm), Arap Hasan (Ritm), Bahti Bas(Basgitar) ve Aytun Ede (Org ve Teknik) olarak yer alırken Ali Akdemir programı sundu.

ALİ AKDEMİR: “ÖZCAN SÜER KIMDIR?”
Programı başarılı bir performans ile şiir tadında sunan Ali Akdemir seçkin kişilerden oluşan müzik severleri selamladıktan sonra özetle Özcan Süer‘in hayat yolunda başından geçenleri anlattı. ” Mardin’de dünya’ya gelen Özcan Süer, ilkokulu Suruç’ta, Ortaokulu Kütahya’da, Liseyi Aydın ve İzmirde bitirdi. İzmir Radyosu Gençlik Korosu ile İzmir Halk Eğitim Merkezi’nde müziğe başladı. İzmir Radyosundan Mustafa Hoşsu, Zeki Oğuz ve Talip Özakın’dan özel dersler aldı.
ALMANYA SÜRECİ
1970’li yılların başında Almanya’ya gelen Süer sırasıyla Hannover, Hamburg ve Lübeck’te yaşadı. Bu arada ekonomi eğitimi alan sanatçı 2000 yılında “Sıla” adlı bir müzik albümü çıkardı. Türk Sanat Müziği ve Türk Müziğinin her dalında solistlik yıllarında programlar yaptı 5000’e yakın repertuarı ile bir çok ünlü sanatçı ile birlikte sahne aldı. Emekli olunca hayatını yazmaya başladı. Bugünlerde tamamlamak üzere olduğu “Ömrüm Bir Rüya” adlı kitabı sevenlerine hatıra olarak bırakmak istiyor. Türkiye’de olduğu sıralar da İzmir Fuar’ında sahne alan Özcan Süer daha sonra Hamburg’da assolist olarak çalıştı. Türkiye’nin ünlü sanatçıların eserlerini okuyan Süer, İngiltere, Danimarka, Hollanda, Belçika ve Fransa gibi ülkelerde sahne almıştır.”
diye tanıttıktan sonra sevgi seli eşliğinde Özcan Süer sahneye geldi.

Sevenlerini selamladıktan sonra program akışı hakkında kısaca bilgi verdi. Kendisine destek olan sanatçı dostlarını sahnede misafir ederek “Türk musikisini yaşatmamız lazım” diye konuşarak dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Sahne alan misafir sanatçılar Gönül Dağdeviren, Alper Oflaz, Zilan Avşar, Yaşar Kanaş, Ekrem Yavuz, Murat İnce programa renk kattılar.

HEDİYELER
Burhan Kul Müzik Okulu Yönetim Kurulu adına Hüseyin Deper bir plakat hediye ederken, Sümbül Tarakçılar bir albüm hediye etti. TGH Başkanı Murat Kaplan ve eşi Mehtap Kaplan çiçek takdim ederek gecenin güzelliklerinde yerlerini aldılar. programın son bölümünde serbest olarak okunan haraketli müzikler eşliğinde dans etmek isteyenler dans edip gerdan kırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir