Restoran sahibi Doğan Öztürk gıdasını Müzikten alıyor

Hamburg ve Almanya sahnelerinin ünlü sesi Doğan Öztürk, haber sitesi Gazetem.eu’ya konuştu. Gastronomi dalında zirveye çıkan ‘beste fabrikası’ Öztürk, Film tekliflerine de zaman yetersizliğinden şimdilik sıcak bakmadığını belirtti.

Röportaj: Mehmet ATAK

Doğan Öztürk.. Urfa doğumlu. Lise’yi bitirdikten sonra Almanya’ya geldi. Gastronomiye karşı merakı küçük yaşlarda başladı. Şimdilerde Hamburg’un Altona semtinde Almanya ve Avrupa’nın en büyük ve popüler Anadolu restoranlarından biri olan Köz Urfa’yı kardeşleriyle birlikte başarıyla işletiyor. Öztürk’ün Müzik tutkusu daha Ortaokul sıralarında başlamış ve Lise döneminde de had safhaya ulaşmış. İşinden vakit buldukça TV, STK ve dost gecelerinde türkü ağırlıklı parçaları seslendiren Doğan Öztürk,şimdilerde ise, müzik dünyasında yeni sürpriz projelerle ortaya çıkmaya hazırlanıyor.

Doğan Öztürk, “Müzik ruhun gıdasıdır” sözü doğrultusunda, ilham geldiğinde ve fırsat buldukça fısıltı halinde mırıldandığı notaları daha sonra kaleme alarak bestelerini yapıyor. Öztürk, “İnsan, hayvan ve doğa sevgisi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma” mefhumlarının şahsında toplandığı bir kişilik arzettiğini belirtiyor. 

İŞTE KARŞINIZDA DOĞAN ÖZTÜRK   

* Sayın Öztürk, son zamanlarda müzik dünyasında ses getirecek videolarınızı beğeniyle izledik. Ticari hayattaki başarılı restoran işletmeciliğinize ilaveten müzik branşına da vakit ayırabilmeniz takdirle karşılanıyor. Genellikle hangi müzik türüne ağırlık veriyorsunuz? 2022 yılı itibarı ile çalışmalarınız hangi  noktalarda etkin olarak görülecek?

Doğan Öztürk: Benim repertuarım Fantezi ile Halk Müziği ağırlıklı ama her türlü müziği de kapsıyor. Türk Sanat Müziği, Karadeniz, Kürtçe ve POP tarzı parçalar da var tabii ki.. Müzik enternasyoneldir. Her bir yapıtım, zaman içersinde müzikseverlerin beğenisine sunulacaktır. 

200 BESTE, ŞİİR ve SÖZ YAZARI, SAHNE SOLİSTİ

* Beste ve sahne çalışmalarınız ne durumda? Şiir ve şarkı sözü yazarlığı ile Klip çekimleriniz haricinde, saz ekibi teşkil ederek sahnelere de çıkmayı düşünüyor musunuz? 

Doğan Öztürk: 200’ü aşkın bestem var. Şiirlerim de gün geçtikçe artıyor. Şarkı-türkü söz yazarlığım da zaten biliniyor. Müzik benim ruhumun gıdası olup, işlerimin yoğunluğu sebebiyle ancak hobi olarak icra ediyorum. Sahnelere solist olarak çıkıp, ancak değişik müzik gruplarının sazları eşliğinde proğram yapmaktayım. 

ÖRNEK ALDIĞI ÜNLÜ TSM SANATÇILARI KİMLER?

* Sizin zaman zaman Türk Sanat Müziği’nden de bazı sevilen parçaları seslendirdiğiniz ve sosyal medyada çokça da yorum aldığınız  görülüyor. TSM dalında idolünüz hangi sanatçılar?

Doğan Öztürk: Şarkı ve Türkülerimiz bizim müziğimizin ayrılmaz parçaları olarak herkesin olduğu gibi benim de benliğime işlemiştir. Bu nedenle de zaman zaman TSM dalındaki parçaları da zevkle seslendiriyorum. Bu branşta idol olarak gördüğüm sanatçılardan bazılarını sayacak olursam: Zeki Müren, Muazzez Abacı, Muazzez Ersoy, Emel Sayın, Metin Milli, Ahmet Özkan, Yaşar Özel ve Müzeyyen Senar ilk akla gelen değerli sanatçılardır. 

* Kuzey Almanya müzik çevrelerinde sizin “İmparator” lâkâbıyla anılmanız nereden kaynaklanıyor?

Doğan Öztürk: Çok yüce bir mânâ ifade eden “İmparator” lâkâbı, belki yorum ve sesimden dolayı halkın bana taktığı bir sıfattır. Kendilerine teşekkür ediyorum, ama sıfatın ağırlığını kaldırmanın zorluk derecesinin bilincinde olarak bu makama kolay kolay erişilemeyeceğini belirtmek istiyorum. 

SİNEMA FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN ZAMAN SIKINTISI

* Sinema filmleri konusuna sıcak bakıyor musunuz ve rol teklifleri alıyor musunuz? 

Doğan Öztürk: Evet, zaman zaman film teklifleri alıyorum ama işim gereği kabul etmem mümkün değil. Çünkü, hem çekimlerin İstanbul ve diğer şehirlerde yapılacak olması, hem de çekimlerin aralıksız 6 ay kadar sürmesi gibi şartlar sebebiyle, gelen bu tekliflere sıcak bakmıyor ve işi hep zamana bırakıyorum. 

* Sayın Öztürk, sizin yardımseverliğiniz konusunda hayli olumlu duyumlar ortalıkta dolaşıyor. Gerçi “Sağ elin verdiğini sol el bilmemelidir” şeklinde güzel bir söz de var ama yardımlarınızın en azından başlıklarını açıklar mısınız?

Doğan Öztürk: Zaman zaman yardım konularında elimden geldiğince katkıda bulunmağa çalışıyorum. Fakat bunları toplumun bilmesini istemiyorum. Ancak başlık olarak Eğitim, Yol, İçme suyu şebekesi gibi projeleri sayabiliriz. Çoğu da şahsımla Allah arasındadır. Bu tür yardımlarla insanlara örnek olup, onları da yardımseverliğe teşvik etmek. En önemlisi de paylaşım duygusu. İnsanların mutlu olduğunu görmek. Hoşgörü, herkesi kucaklamak  ve doğa sevgisi benim en başta gelen prensiplerimdir. 

BAŞBAKAN OLAF SCHOLZ’A AĞIRLAMA DAVETİ 

* Sayın Öztürk, söyleşimizi Medya, Politika, Futbol, STK konularına bakışınızla tamamlayalım. 

Doğan Öztürk: Gastronomi ve Müzik insanı olarak otomatikman Medya ve Sanal Dünya ile hep iç içeyiz zaten. Politikada kucaklayıcı, birleştirici olma sevgim ile elini taşın altına koyma tarzım öne çıkar.  Köz Urfa restoranın eski müdavimlerinden olan yeni Başbakan sayın Olaf Scholz’u, yoğun devlet işlerinden vakit bulduğunda tekrar aramızda görmek ve ağırlamak isterim. Dünyanın popüler Futbol liglerini zevkle takip etmekteyim. Bu sezon Trabzonspor’un şampiyonluğu kaçınılmaz gibi. Galatasaray’ın UEFA Ligi’nde başarılı olması hepimizin temennisidir. Sivil Toplum Kuruluşları’nın  etkinliklerini takip, ilgi ve destek olma geleneğimiz her zaman devam edecektir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir