SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ALKIŞ EYLEMİ

Almanya’da koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla alkış eylemi yapılıyor. Salı gecesi ilk kez yapılan eylemin her gece saat 21.00’de sürekli hale getirilmesi gündemde.

Almanya’nın birçok kentinde halk sağlık çalışanlarına destek olmak için pencere ve balkonlara çıkarak alkış eylemi yapmaya başladı. Köln kentinde alkış eylemi saat 21’de düzenlendi. Sosyal medya aracılığıyla yayılan eylemin amacı, koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık personeliyle dayanışma içinde olmak.

Alman hükümeti korona virüs salgınının yayılmasını yavaşlatmak için halktan sosyal teması olabildiğince azaltmasını istedi. Okulların kapatılması nedeniyle Almanya’da birçok kişi çocuklarına da bakabilmek amacıyla evden çalışıyor. Özellikle sağlık ve güvenlik branşları olmak üzere, alışveriş merkezlerinde çalışanlar ise birçok insanla temas kurmak zorunda kalıyorlar. Alkış eylemiyle birbirleriyle en ufak bir ilişkisi olmayan komşular arasında da bir ortaklık yaratılması amaçlanıyor. Başta Ehrenfeld, Agnesviertel ve Südstadt olmak üzere Köln’ün birçok semtinde eyleme katılımın yüksek olduğu kaydediliyor.

Hamburg, Berlin ve Leipzig kentlerinde de insanlar pencerelere çıkarak sağlık çalışanlarını alkışladı.

Almanya’da eylemin çağrısını ilk olarak kimin yaptığı bilinmiyor, ancak her akşam saat 21.00’de yapılması yönünde çağrılar var.

DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNDE DE EYLEM YAPILDI

İtalya, İspanya ve Yunanistan’da geçen haftalarda vatandaşlar benzer eylemlerle sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade etmişti. Fransa’nın başkenti Paris’te de vatandaşlar, doktorlar ve sağlık çalışanları için alkış eylemi yaptı.

Kaynak: Deutsche WELLE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir