ŞAMPİYONLAR LİGİ ve KONFERANS LİGİ ön eleme turları başladı. SÜPER LİG heyecanı da yaklaşıyor.

Futbol yorumlarıyla Almanya ve Avrupa çapında ses getiren yazarımız Hakan Ortatepe, yine enteresan konulara değindiği bir yazı kaleme aldı.

TANSFER PAZARINDA DÖNEN MİLYONLAR

Yeni sezonun başlamasına az kaldı ve transfer furyası takımlarımızda tüm hızıyla devam ediyor. Özel uçaklar arka arkaya yeni transferleri getiriyor. Havalimanlarında karşılamalar yapılıyor ve gelen oyuncular da aslında biraz şaşkınlıkla “ben nereye geldim” dercesine olan biteni izliyor. Hatta “vay be ben neymişim de haberim yokmuş” diye düşünen bile oluyor, bu karşılamayı görünce. Bu olayı bizim kadar abartan bir ülke daha varmı acaba diye düşünmeden edemiyor insan…

Transferler devam ederken, gelişmelere baktığımızda Galatasaray Şampiyonalar Ligi kadrosu oluşturmaya çalışıyor. Ve rakipleri ile de bir transfer yarışı içinde bulunuyor.  Rakiplerinin almak istediği futbolcuları kadrosuna katarak, hem rakipleri ve hem de camiaları üzerinde psikolojik bir etki yaratmış oldular. Zira Halil Dervişoğlu Beşiktaş’a gitti derken, son saniyede Galatasaray’a imza attı. Yine aynı şekilde Zaha, Fenerbahçe’ye gidecek derken Galatasaray’a gitti. Aslında bu her ne kadar Galatasaray için bir avantaj olarak görünse de, baktığımızda sadece futbolculara ve oynadıkları takımlara avantaj sağlıyor. Çünkü takımlarımızın içinde bulundukları bu yarış sadece kasalarından daha fazla para çıkmasına ve futbolcuları gerçek değerlerinin üzerinde paralara transfer etmelerine neden oluyor. Bunun örneklerini daha önce de yaşamıştık. Bunun burada bitmeyeceğini ve devamının da geleceğini belirtelim…Bu arada, Real Madrid gibi bir dünya devine transfer olan Fenerbahçe´li ARDA‘ya başarılar diliyoruz. 

Galatasaray:

Angelino

Halil Dervişoğlu

Cedric Bakambu

Wilfried Zaha

Mauro lcardi

Fenerbahçe:

Edin Dzeko

Bartuğ Elmaz

Alexander Djiku

Rodrigo Becao

Umut Nayır

Ryan Kent

Dusan Tadic

Sebastian Szymanski

Beşiktaş:

Jean Onana

Daniel Amartey

Arthur Masuaku

Emrecan Bulut

Trabzonspor:

Mislav Orsic

Filip Benkovic

Joaquin Fernandez

Dimitrios Koyrbelis

Göktan Gürpüz

Tonia Teklic

Onuralp Cevikkan

Avrupa kupalarında ön eleme oynayacak olan takımlarımız için sezon erken başlıyor. Şampiyonalar ligi için öneleme maçında Galatasaray, Litvanya şampiyonu Zalgiris ile karşılaştı. İstediğini alamadı ve ne yazık ki turu ikinci maça bıraktı.

Yeni transferlerinden sadece Angelino’ya yer verdigi maçta, yenik duruma düşüp akabinde geri dönüş yapıp da öne geçmesine rağmen, uzatma dakikalarında yediği golle, adeta sükut-u hayale uğradı: 2-2..  İkinci maçta yeni transferler ile turu geçeceğini umuyoruz.

Avrupa Konferans Liginde mücadele edebilmek için yine ön eleme oynayan takımlarımızdan Fenerbahçe, Moldova temsilcisi Zimbru’yu farklı mağlup etti. Golleri yeni transferlerinin attığı maçta, bir sonraki turda oynayacağı rakibine de göz dağı verdi:5-0

Tabii bu turdaki rakibi Zimbru kesinlikle Fenerbahçe ile aynı klasta olmayan bir takım. Bu nedenle de alınan bu galibiyeti aslında bir ölçü olarak görmek doğru olmaz.

Maçtan sonra yapılan yorumlar ise, yine bize özgü yorumlar.

Farklı galibiyette “Fenerbahçe’nin yeni transferleri adeta gol oldu yağdı” “İsmail Kartal iyi bir Teknik Adam ve takıma ruh getirdi” diyerek göklere çıkardık. Ama ilk alınacak kötü sonuçta tersi yorumlar yapılacağından emin olabilirsiniz.

Bu arada yeni transferlerden Szymanski için en iyi transfer diyebiliriz. Diğer isimler de yine kaliteli ve üst düzey  oyuncular…

Beşiktaş, Arnavutluk temsilcisi Tiran ile karşılaştı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiği belli olan Muleka attığı golle de Beşiktaş’a tur kapısını araladı ama oyuna sonradan giren taze kan Semih Beşiktaş’ı adeta bir sonraki tura uçurdu: 3-1.. Semih için futbolumuzda yeni bir yıldız daha doğuyor diyebiliriz. İzlemeye devam edeceğiz.

Adanademirspor da Romanya temsilcisi Cluj ile karşılaştı. Mağlup duruma düştüğü maçta, galibiyet fırsatını elinden kaçırdı ama bir sonraki tur için de sahadan beraberlikle ayrılarak umutlarını ikinci maça sakladı: 1-1..

Beklentimiz, tüm takımlarımızın rakiplerini eleyip bir üst tura geçmesi ve bu sene takım göndermediğimiz UEFA Ligi için, gelecek senelerde önemli rol oynayacak olan ülke puanına katkıda bulunmaları.

TRENDYOL SÜPER LİG SEZONU 
Yeni sezon için takımlarımızdaki değişimler devam ederken, Ligimiz isminde de yeni sponsor ile değişiklik oldu. Sponsorluk önemli ve tabii ki yeni kaynak demek.. Yeni adıyla Trendyol Süper Lig sponsorluğunun hem ligimize hem de takımlarımıza yansımasının pozitif olacağını ve ayrı bir değer katacağını belirterek tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.

2023-2024 FUTBOL SEZONUNDA LİGLER NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Alınan karara göre, Trendyol Süper Lig ve TFF 1. Lig; 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak.

Sezon sonunda düzenlenecek olan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası da dikkate alınarak, Trendyol Süper Lig‘de sezon 19 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak.

SÜPER KUPA FİNALİ DEVRE ARASINDA OYNANACAK

Süper Lig 2022-23 sezonu şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbaşçe arasında oynanacak SÜPER KUPA karşılaşması, Futbol Federasyonu‘nun aldığı karara göre yeni sezonun devre arasında ve henüz yeri belirlenmemiş olan bir şehirde oynanacak.

Görüşmek üzere.. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir