Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın grubu ve rakipleri belli oldu! Kura çekimi tamamlandı…

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan temsilcimiz Galatasaray’ın rakipleri belli oldu. 32 takımın, 8 ayrı gruba yerleştiği kura çekimi sonrası Galatasaray A grubunda yer aldı. İşte rakipler…

SÖZCÜ Gazetesi’nin haberine göre ;

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki grubu ve rakipleri belli oldu… Turnuvadaki tek temsilcimiz Galatasaray 4. torbadan katıldığı kura çekiminde A grubunda yer aldı. Devler Ligi’nde 17. kez mücadele edecek olan sarı kırmızılıların A grubundaki rakipleri Bayern Münih, Manchester United, Kopenhag oldu.

İŞTE ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

A GRUBU: Bayern Münih, Manchester United, Kopenhag, GALATASARAY

B GRUBU: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens

C GRUBU: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin

D GRUBU: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad

E GRUBU: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic

F GRUBU: Paris Saint Germain, B. Dortmund, Milan, Newcastle United

G GRUBU: Manchester City, R. Leipzig, Kızılyıldız, Young Boys

H GRUBU: Barcelona, Porto, Shakhtar Donetsk, Antwerp

GALATASARAY GRUPLARA NASIL GELDİ?

Şampiyonlar Ligi’ne ikinci eleme turundan katılan Galatasaray Zalgris’i 2-2 ve 1-0’lık skorlarla eleyerek adını bir üst tura yazdırdı. Üçüncü eleme turunda Olimpija ile eşleşen Cimbom, 3-0 ve 1-0’lık sonuçlarla play-off’a yükseldi. Gruplar için son adımda rakibi Molde’yi 3-2 ve 2-1 yenen Galatasaray 17. kez gruplara katılım hakkı elde etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TORBALARI

1. TORBA: Manchester City, Sevilla, Barcelona, Napoli, Bayern Münih, Paris Saint-Germain, Benfica, Feyenoord

2. TORBA: Real Madrid, Manchester United, Inter, Dortmund, Atletico Madrid, Leipzig, Porto, Arsenal

3. TORBA: Shakhtar Donetsk, Salzburg, PSV, Milan, Braga, Lazio, Kızılyıldız, Kopenhag

4. TORBA: Galatasaray, Real Sociedad, Young Boys, Celtic, Newcastle United, Union Berlin, Antwerp, Lens

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

19 Eylül’de başlayacak grup maçları, 13 Aralık’ta sona erecek. Dörderli 8 grupta yapılacak 6’şar karşılaşmanın ardından ilk 2 sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek. Üçüncüler ise yollarına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda devam edecek.
Ekipler, son 16 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Geçen sezon Manchester City’nin mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2024 finali, 1 Haziran’da İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

10. KEZ ELEMELERİ GEÇTİ

Galatasaray, Molde’yi eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı. Sarı-kırmızılı takım, 10. kez elemeleri geçerek “Devler Ligi”nde grup aşamasına kaldı. Galatasaray, 1993-1994 ve 2001-2002’de 2 ön eleme, 1994-1995, 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2003-2004 ve 2006-2007’de tek ön eleme geçerek gruplara kalmıştı.

“Cim Bom”, 2002-2003, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2018-2019 ve 2019-2020’de ise doğrudan gruplarda mücadele etti.

GRUPLARA KALINCA KASASINI DOLDURDU

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmayı başaran Galatasaray, önemli bir gelirin de sahibi oldu. Sarı-kırmızılı takım, elde ettiği bu önemli başarıyla en az 25 milyon avro kazanmayı garantiledi. Gruplara kaldığı için 15,6 milyon avro katılım ve 1,5 milyon avro market gelirinin sahibi olan Galatasaray, katsayı gerilinden ise yaklaşık 8 milyon avroyu kasasına koydu.

SON 18 AVRUPA MAÇINDA SADECE 1 KEZ KAYBETTİ

Galatasaray, Avrupa kupalarında çıktığı son 18 müsabakada sadece 1 kez yenildi. 2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda temsilcisi PSV’ye sahasında 2-1 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, sonrasında 12’si UEFA Avrupa Ligi ile 6’sı UEFA Şampiyonlar Ligi elemesi olmak üzere toplam 18 maça çıktı.

Galatasaray, bu süreçte 10 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, tek mağlubiyetini 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında İspanya temsilcisi Barcelona karşısında yaşadı.

YOLUNA NAMAĞLUP DEVAM EDİYOR

Galatasaray, bu sezon yaptığı 8 resmi müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı-kırmızılı ekip, 2’si Trendyol Süper Lig, 6’sı UEFA Şampiyonlar Ligi elemesi olmak üzere sahaya çıktığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı. Galatasaray, söz konusu müsabakalarda 14 gol atarken kalesinde 5 gol gördü.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten Şampiyonlar Ligi açıklaması: “Hayal ettiğim gruplardan biri”

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu ve Başkan Dursun Özbek’ten taraftarları heyecanlandıracak açıklamalar geldi. Özbek, hem Bayern Münih hem de Manchester United maçlarını ‘evimizde gibi oynayacağız’ derken, taraftarları efsane müziği dinlemek üzere Rams Stadyumu’na davet etti.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Bayern MünihManchester United ve Kopenhag ile eşleşmesi üzerine kulüp başkanı Dursun Özbek’ten açıklamalar geldi.

Özbek, “Burası şampiyonların arenası. Ülkenin şampiyonları burada. Cumhuriyet’in 100. yılında Türk futbolseverlere Şampiyonlar Ligi’nin o efsane müziğini dinleteceğiz. Güzel maçlar olacağına inanıyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üstünden çıkan bir yıldızın da İstanbul’un üzerinden çıkması hasebiyle burada Türkiye’yi gururla temsil ediyoruz. Futbolun tüm güzelliklerini bugün burada gördük. Ben önümüzdeki maçlarda Galatasaray’ın kendine yakışır şekilde Türkiye’yi temsil edeceğinden ve en güzel sonuçları alacağından eminim. Hem Galatasaray hem Türkiye’ye bu kura hayırlı olsun. Taraftarlarımızı, 50 bin kişiyi Rams Stadyumumuza bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan ayrıca, “Hayal ettiğim gruplardan biri çıktı. Özellikle Bayern Münih maçını evimizde gibi oynayacağız. Büyük takımların İstanbul’a gelmesi, Galatasaray ile korakor mücadele etmeleri de ayrı bir keyif. Galatasaraylı taraftarlar hazırlansın, çok güzel maçlar olacak.” dedi.

“HER TAKIM BİRBİRİNDEN KUVVETLİ”

Özbek, “Cumhuriyet’in 100. yılında Galatasaray şampiyonluğu çok önemliydi. Batıya açılan pencerenin takımı Galatasaray, şampiyon olarak kura çekimine geldi. Burada 32 tane şampiyon takım var. Galatasaray da bunlardan birisi. Çekilen gruplarda her takım birbirinden daha kuvvetli. Galatasaray’ın grubunda da özellikle Bayern Münih maçı, Almanya’da oynayacağız. Evimizde oynar gibi oynayacağız. İngiltere’de Galatasaray taraftarı çoğunlukta. Bu maçlarda çok iyi neticeler alacağımızı bekliyorum. En önemlisi de Şampiyonlar Ligi’nin efsane bir müziği var insanı heyecanlandıran, bu müziği de stadyumumuzda dinlemekten gurur duyacağız. Şampiyonlar Ligi, Galatasaray’ın her zaman içinde olmak istediği bir lig. Türk futbolu ve Galatasaray’a hayırlı olsun. Taraftarımıza sesleniyorum, çok güzel maçlar izleyecekler. Herkesi Rams’a Park’a bekliyorum. Galatasaray hazırlığını bu tip maçlar için yapıyordu. Biz hazırız. Güzel maçlar izlemeye taraftarımızı davet ediyorum.” sözlerini belirtti.

“TARAFTARIN BEKLENTİDE OLMASI NORMAL”

Son olarak taraftarın beklentilerine değinen Dursun Özbek, “Her zaman taraftarın beklentisi yüksektir. Galatasaray’ın yüz yılı aşkın mazisi var. Bu süre boyunca her zaman taraftarına bu beklentiyi vermiştir. Galatasaray büyüktür, taraftarın beklenti içinde olması normaldir.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir