Sancaktepe İmamoğlu coşkusu! Başkan adayı Alper Yeğin’e destek istedi…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepeliler ile buluştu. İmamoğlu, CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin’e vatandaşlardan destek istedi. İmamoğlu: “Sancaktepe’de bazı engellemelere rağmen 4 kreş açtık, 6 tane daha açacağız. Siz Alper Yeğin’i seçeceksiniz o 10 tane daha açacak. Bu şehrin çocuklarını eşitleyemezsek bu devletin adaleti olmaz. Adaleti hep birlikte sağlayacağız.”

Foto:Facebook

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Halk Buluşması’nda gündemi değerlendirdi. İmamoğlu, metro açılışı için ilk kez Ulaştırma Bakanlığı’ndan davet aldığını açıkladı.

2019 seçim sürecine atıfta bulunarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen İmamoğlu, “Bunlar U dönüşünü seviyor. 2019’da Sayın Cumhurbaşkanı ‘Binali mi Sisi mi’ diyordu. Güya Sisi ben. 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nde Mısır’a Sisi’nin ayağına gitmedi mi? Herhalde bana oy verecek, öyle düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AKP’nin İBB adayı Murat Kurum için ise “Daha ilk günlerde su kaynattı. Şimdiden birtakım iftiralar uydurmalar başlamış” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Ben 2019’daki rakibim Binali Yıldırım’dan daha memnundum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Toplumun ve insanların gündemi değişti. Eskiden birinin kayırmacılığının üzerinden büyükşehir konuşulurdu. Şimdi İstanbul’da ne konuşuluyor? Anne Kart. Bu senin hakkın güzel annem. Milletimize hakkını veriyoruz. İstanbul yurt bulamadığı için evine dönmek zorunda ama İBB’nin yurtlarında kalan öğrencileri konuşuyor. 15 bine çıkaracağız bunu. 100 tane kreş açtık. Bir o kadar daha açacağız. Bu şehir 100 bin üniversite öğrencisine verdiğimiz bursu konuşuyor. Biz milletin parasını millete veriyoruz. Onların aklı şaştı çünkü akıllarında böyle bir şey yoktu. Biz kime oy verdin, nerelisin diye sormuyoruz. Biz her yurttaşı insan olduğu için seviyoruz, kimseye ayrımcılık yapmıyoruz. Yeni dönemde de sevgiyi, kucaklaşmayı artıracağız.

‘İLK KEZ DAVET EDİLDİM, TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Ben ilçe belediye başkanıyken bir kez bile ilçemde İBB Başkanı’nı görmedim. Ben her ilçeye 15-20 defa gittim hem de seçilen belediye başkanını nereye gidiyorsam demokrasi gereği saygı gösterip davet ettim. Ben bu açılışlarda bir partinin törenini mi yapıyorum? Belediye millettin. Belki bir iki defa geldi belediye başkanı. Onun dışında gelmediler. Çünkü alışık değiller. Neredeyse görevim dolmak üzere hiç davet edilmedim biliyor musunuz? Parasını İBB’nin ödediği metro açılışlarına bile davet edilmedim. Ben bu şikayeti yaptım ya… İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Teşekkür ediyorum, vallahi teşekkür ediyorum. Pazartesi oraya gideceğim. Bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. O makamlar onların olduğu kadar benim. İBB Başkanlığı benim olduğu kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar her yerde anlatacağım.

‘BU ŞEHİRDE ADALETİ BİRLİKTE SAĞLAYACAĞIZ’ 

Sancaktepe’de çok güzel işler yaptık. İSKİ’ye tam 2.5 milyarlık yatırım yaptık. Alper başkanımla konuştum. Çok güzel bir yaşam vadisi kazandırdık. Ayazma Vadisi. Bitti bitmek üzere. Sancaktepe’de bazı engellemelere rağmen 4 kreş açtık, 6 tane daha açacağız. Siz Alper Yeğin’i seçeceksiniz o 10 tane daha açacak. Bu şehrin çocuklarını eşitleyemezsek bu devletin adaleti olmaz. Adaleti hep birlikte sağlayacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir