Schleswig-Holstein Türk Toplumu Bayram Mesajı

Schleswig-Holstein Türk Toplumu Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Değerli Dostlar,

Yaşadığımız zorlu koşullara rağmen bir ramazan ayını daha bitirerek bayrama ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İçinde bulunduğumuz pandemi kuralları, özlediğimiz kucaklaşmaları her ne kadar engellese de gönüllerimiz hep birlik duygusuyla çarptı. Kötü günlerin en kısa sürede sona ereceğine dair umutlarımız ise tazeliğini daima korudu.

Tedbirlerin gevşetilmeye, önlemlerin azaltılmaya başlandığı bu günlerde tehlikenin henüz geçmediğini unutmamalıyız. Bu nedenle, biraz daha dikkatli ve bilinçli harekte etmemiz gerektiğini tekrar anımsatmakta fayda görüyoruz.

Bayramlar birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşliğin zirve yaptığı  zamanlardır. Bayram günleri bu değerleri yaşatmak ve birbirimizin hatırını sormak için en  özel vakitlerdir. Unutmayalım ki, gönüller bir oldukça aradaki mesafelerin bir önemi yoktur.

İki yılı aşkın bir süredir korona virüsle mücadele ederken, bir kaç ay önce ortaya çıkan Rusya – Ukrayna savaşı, insanları tedirginliğe sürükledi. Umudumuz, temennimiz, korona salgını gibi bu savaşın da bir an önce son bulması, akan kan ve göz yaşının dinmesi, evinden ülkesinden ayrılmak zorunda kalanların tekrar yurtlarında eski huzurlu günlerine dönmesidir. Dün olduğu gibi bu gün de daha yaşanabilir bir dünya, hepimizin ortak talebidir.

Bu duygular ışığında, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesi dilekleriyle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Schleswig-Holstein Türk Toplumu yönetim kurulu adına mutlu ve güzel bir dünya diliyorum.

Bayramınız kutlu olsun!

Dr. Cebel Küçükkaraca

Schleswig-Holstein Türk Toplumu Başkanı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir