ŞİMDİ DE ONLİNE HAFIZLAR

Almanya’nın Ronnenberg kentinde online eğitimle hafız olan dört öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldılar.

ALMANYA’NIN Ronnenberg kentinde bir ilk gerçekleşti. DİTİB Ronnenberg Eyüp Sultan Cami, Esem Eğitim Merkezi hafızlık bölümü ilk online mezunlarını verdi. Ahmet Fatih Aydın tarafından Kuran-ı Kerim eğitimi alan; Muhammed Assad, Tuğrulhan Uyar, Yusuf Emre Barutçu ve Hüseyin Zeydiyye hafızlık sınavını geçerek belgelerini aldı.

(Soldan sağa) Hüseyin Zeydiyye, Yunus Emre Barutçu, hafızlık eğitmeni Ahmet Fatih Aydın, Tuğrulhan Uyar ve Muhammed Assad.

EĞİTİMLERE ONLİNE DEVAM EDİLDİ

Hafızlık bölümü eğitmeni Ahmet Fatih Aydın, koronavirüs nedeniyle olağan üstü bir süreçten geçtiklerini, hafızlık bölümünde okuyan öğrencilerin eğitimlerini aksatmamak için derslere online devam ettiklerini ve sonucu da aldıklarını söyledi. Hafızlık eğitiminin ara verilmeden devam edilmesi gereken bir ders olduğunu anlatan Aydın, “Salgın nedeniyle birçok alışkanlıkları değiştirdik. Hafızlık eğitimi de bunlardan birisi. Salgın sonrası alınan kararlarla eğitime online devam ettik. Öğrencilerimiz 17 ay sıkı bir eğitim gördü. Bunun bir bölümü online oldu. Hergün bilgisayar başında öğrencilere Kuran-ı Kerim eğitimi verildi. Eğitim sonunda da yapılan sınava giren ve başarılı olan Muhammed Assad, Tuğrulhan Uyar, Yusuf Emre Barutçu ve Hüseyin Zeydiyye hafız oldular. Esem Eğitim Merkezi olarak gururluyuz” dedi.

DİTİB Ronnenberg Eyüp Sultan Cami başkanı Yunus Boyuneğmez, hafız olan öğrenciler için özel bir tören düzenlediklerini ve kendilerine belgelerini verdiklerini söyledi. Hannover Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Hüseyin Köftürcü’de resmi sayfasından yayınladığı mesajla hafız olan öğrencileri kutladı.

Mehmet UZUN / RONNENBERG

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir