SİVASSPOR’DAN “ELVEDA RUMELİ!”

Sivasspor gruptan çıkması için mutlak yenmesi gerektiği Maccabi Tel Aviv’e 1-0 mağlup oldu. Yiğidolar, UEFA Avrupa Ligi’ne 6 puanla 3. sırada kalarak veda etti. Türk futbolu, Avrupa’da 15 yıl sonra Şubat’ı göremedi ve Başakşehir ile Sivasspor’un vedasıyla takımsız kaldı.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Sivasspor, 6. hafta maçında Maccabi Tel Aviv ile karşılaştı. Bloomfield Stadı’nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 1-0 kaybederek grubu 3. sırada tamamladı ve elendi.

Avrupa kupalarında hiçbir Türk takımı kalmadı! Başakşehir, Şampiyonlar Ligi’ne; Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi’ne gruplarda veda etti. Gelecek sezonun Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için 2 ön eleme, lig ikincisi ise 3 ön eleme oynayacak.

Sivasspor, biri kaleci toplam 3 yedek oyuncusunun olduğu maçta Maccabi Tel Aviv’i mağlup etseydi grubu 2. sırada tamamlayıp bir üst tura çıkacaktı.

Ancak İsrail ekibi 66. dakikada Saborit’in golüyle 1-0 öne geçip skoru korumayı başardı.

Grubu Villarreal lider tamamlarken, Maccabi 11 puanla 2. sırada yer aldı. Sivasspor ise grupta Karabağ’ı iki maçta da yenip toplam 6 puan kazandı.

KAYNAK: SÖZCÜ/SKOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir