SÜPER LİG GİTTİKÇE ISINIYOR

Bu hafta yine ligimiz heyecan dolu maçlara sahne oldu. Beşiktaş’ın ve ardından Başakşehir’in galibiyeti, şampiyonluğa giden diğer takımları her halükarda sahaya kazanmak için çıkmaya mecbur etti. Önce Trabzon bu piskolojiyle hiç beklemediği bir şekilde iki puanı Antep’te bıraktı, sonra da Galatasaray’ın Sivasspor deplasmanında, iki takımın da seyredenlere adeta futbol ziyafeti çektiği maçta tek puanla sahadan ayrıldı..

Sergen hocanın gelmesiyle Beşiktaş’ın toparlandığını, futbol olarak daha farklı oynadığını görüyoruz. Trabzonspor son üç haftadır oyun olarak aslında düşüşte ama, şayet Malatyaspor’la deplasmanda oynayacağı erteleme maçında galip gelirse zirveye yine ortak olacak.

Antalyasporlu Jahoviç

Tabii bu süreçte aslında kendini en iyi geliştiren takım, sezonunun ilk yarısında oynadığı futboldan eser dahi kalmayan Galatasaray oldu. Fatih Terim, ” Sezonun ikinci yarısında çok farklı bir Galatasaray seyredeceksiniz” demişti ve gerçekten de öyle oldu. G.Saray 9 maçta hiç yenilmeden 25 puan topladı. Diğer yandan Fenerbahçe’nin kan kaybı devam ediyor. Antrenörünün kim olacağı konusundaki belirsizlik tüm takıma negatif bir yansıma vermiş durumda. Takımın ağabeyleri olan Emre ve Volkan takımı motive etme yolunda iyi şeyler yapsa da bunun yeterli olmadığı  görülüyor.

Düşme hattına baktığımızda yine Kayserispor ve Ankaragücü sanki düşecek iki takım gibi görüntü veriyor. Yanlarında üçüncü olarak kimi götürürler, bunu da ilerleyen haftalarda göreceğiz. Ancak  benim tahminim, düşecek 3. takım ancak son haftalarda belli olabilecektir.  

Alanyasporlu Cisse

ZİRVE YARIŞINDA 2 DEV KARŞILAŞMA VAR

Süper Lig’in zirvesi, geçen hafta Trabzonspor-Antep,  Galatasaray- Sivasspor beraberliklerinden sonra Göztepe’yi deplasmanda 3-0’la geçen Başakşehir (52 Puan), Trabzonspor 49, G.Saray 49, Sivasspor 49, BJK 43 puan şeklinde şekillenirken, şimdi gözler 26. haftada Pazar günü oynanacak ve zirvedeki sıralamayı değiştirebilecek cinsten  şu iki karşılaşmaya çevrildi:  Trabzonspor- Başakşehir  ve Galatasaray- Beşiktaş..

Ünlü yorumcu, şeytan lakaplı eski futbolcu Rıdvan Dilmen, bu derbi maçında Beşiktaş’ın Galatasaray’ı yenmesi halinde sıralamada 5 takımın da iddialı duruma geleceğini yazdı.

16 Mart Pazartesi günü oynanacak Konyaspor- Fenerbahçe maçı da her iki takım açısından büyük önem taşıyor. Düşme hattında çok kritik bir yerde olan Konyaspor, alacağı galibiyetle biraz rahatlamayı hedeflerken; istikrarı bir türlü yakalayamayan Fenerbahçe de, bu maçta şeytanın ayağını kırarak 3 puan alma peşinde olacak.

Fenerbahçeli Vedat Muriç

GOL KRALLIĞI’NDA SÖRLOTH ÖNDE 

Sezonun bitimine 9 maç kala, gol krallığı yarışında Trabzonsporlu Sörloth 19 golle başta gidiyor. Alanyasporlu Cisse’nin ise 16 golü var. Antalyasporlu Jahoviç ile Fenerbahçeli Muriç’in 13’er, Gençlerbirliği’nin Rumen oyuncusu Stancu’nun da 12 golü bulunuyor.

Ligdeki heyecan devam ediyor ve biz de kalan maçları izlemeye devam edeceğiz…

Haber/Yorum: Hakan ORTATEPE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir